Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Uskovien pieni vähemmistö unelmoi kristitystä Senegalista

 

Afrikan mantereen läntisimmässä maassa Senegalissa on pieni kristittyjen vähemmistö, jolla on suuri unelma: johdattaa koko kansa Kristuksen luokse mm. ensi keväänä pidettävän suuren Mahdollisuus Muutokseen -evankelioimiskampanjan kautta.

Afrikassa on järjestetty vuosikymmenien aikana erilaisia, maksimissaan muutaman päivän mittaisia evankelioimiskampanjoita. Vuoden 2020 keväällä Senegalin pääkaupungissa Dakarissa kokeillaan toisenlaista kampanjaa: kuukauden kestävässä Mahdollisuus Muutokseen -suurkaupunkimissiossa ihmisiä houkutellaan eri medioiden välityksellä tilaamaan puhelinkeskuksesta itselleen ilmainen mm. ihmisten muutostarinoita ja pelastusrukouksen sisältävä missiokirja. Kiinnostuneiden kanssa jatketaan yhteydenpitoa mission loppumisen jälkeenkin ja heidät pyritään ohjaamaan seurakuntiin.

Vielä kolme vuotta sitten mission järjestäminen Dakarissa ei olisi onnistunut, koska seurakuntien johtajat kieltäytyivät yhteistyöstä. Asenteet ovat kuitenkin muuttuneet, ja tällä hetkellä missiossa on mukana yli 200 seurakuntaa eri kirkkokunnista.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Haasteellinen ympäristö evankelioimiskampanjalle

Medialähetysjärjestö IRR-TV on järjestänyt paikallisten seurakuntien kanssa suurkaupunkimissioita jo yli sadassa kaupungissa, parissa kymmenessä maassa ja hyvin erilaisissa kulttuureissa, mutta jokaiseen missioon liittyy aina omat erityiset haasteensa.

Senegalissa on uskonnonvapaus, mutta väestöstä 94 % on muslimeja ja maassa toimii suuria islamilaisia veljeskuntia, joilla on hallintavaltaa. Tämän vuoksi on vielä epäselvää, kuinka paljon mediaa saadaan käyttöön kristilliseen mediakampanjaan. Mission järjestävät tahot ovat tavanneet juristeja saadakseen neuvoja siihen, miten heidän kannattaa lähestyä viranomaisia. Suhteita ollaan rakentamassa myös Senegalin presidenttiin.

– Koko prosessi on hyvin vaativa ja vaatii paljon voimia, toteaa IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani.

Kyyneliä Senegalin muutoksen puolesta

Missioon osallistuvien seurakuntien johtajat ja pastorit saivat toukokuun alussa 30 tunnin tehokoulutuksen kampanjan järjestämistä varten.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien he rukoilivat ja huusivat rukouksin Jumalan puoleen. Kun ihmiset rukoilevat Senegalissa, he todella rukoilevat. Kyyneleitä ja hikeä ei säästetä. Kukaan ei seuraa kelloa. Näkee, että he todella kaipaavat nähdä muutoksen kotimaassaan, Hani kertoo.

– Heidän unelmansa on paljon suurempi kuin he itse ovat. Tämä on varmasti avainkysymys meille kaikille kristityille, että meidän tulee unelmoida paljon suurempia asioita kuin mihin me itse pystymme.

Seminaarin aikana pidettiin joka ilta herätyskokous. Monet nuoret antoivat elämänsä Jeesukselle tai uudistuivat uskossaan.

Missiot pyörivät vapaaehtoisten varassa

Dakarin missio toteutetaan Senegalin virallisella kielellä ranskaksi. Lähikuukausien aikana seurakunnissa kerätään 15 muutostarinaa missiokirjaa varten ja etsitään ja koulutetaan vapaaehtoisia mission puhelinkeskuksen vastaajiksi ja kirjakuriireiksi.

Lisätietoa: www.irrtv.fi