Elämäntaito: Tuomo Burman, miten elefantti syödään? Ihmisiä ja ilmiöitä: Delfiininkouluttaja uskoo, että eläimiä voi kouluttaa eettisesti — vähän niin kuin Jumalakin kasvattaa lapsiaan

Uskontojen yhteinen rauhankävely kutsuu kävelemään yhteiskuntarauhan puolesta

 

Kuvakaappaus USKOT- foorumin Facebook-sivulta.

USKOT-foorumi järjestää uskontojen yhteisen rauhankävelyn torstaina 22. lokakuuta.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Kävelemällä rinta rinnan rakennetaan yhteyttä ja torjutaan ennakkoluuloja ja vihapuhetta.

Rauhankävelyn erityisenä teemana on viharikokset Suomessa. Viime vuonna julkaistun USKOT-foorumin ja Rikosuhripäivystyksen viharikosraportin mukaan uskonto tai vakaumus oli toiseksi yleisin viharikosten motiiveista. Rikoksen yhteydessä ilmenneistä vihamotiiveista yleisin oli ihonväri tai etninen tai kansallinen tausta.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

USKOT-foorumin tavoitteena on  muuttaa yhteiskuntaa sellaiseksi, että jokainen saa turvallisesti kuulua uskonnolliseen yhteisöön ja harjoittaa uskontoaan ja uskonnot voivat olla myönteinen voimavara yhteiskunnassamme.

Rauhankävelylle lähdetään Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogalta 22. lokakuuta klo 15, minkä jälkeen pysähdytään Suomen Islam-seurakunnan ja USKOT-foorumin luona. Kävely päättyy Tuomiokirkkoseurakunnan Vanhan kirkon portaille.

Pysähtymispisteissä kuullaan uskontokuntien lyhyet puheenvuorot: Yaron Nadbornik, USKOT-foorumin puheenjohtaja/Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvosto, Pia Jardi Suomen Islamilaisen Neuvoston varapuheenjohtaja ja piispa Kaisamari Hintikka ev.-lut. kirkko. Pia Jardi ja Kaisamari Hintikka ovat USKOT-foorumin varapuheenjohtajia. Lisäksi apulaispormestari Nasima Razmyar pitää puheen. Lopuksi lähetetään lentoon kaksi yhteistä rauhaa symboloivaa valkoista kyyhkyä. Kävelyyn osallistuu uskontojohtajia, eri uskonnollisten yhteisöjen edustajia, yhteiskunnallisia vaikuttajia ja kaupungin edustajia.

USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka vaalii yhteiskuntarauhaa ja uskonnonvapautta edistämällä uskontojen välistä vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta.