Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uskon päivä kutsuu rukoukseen

 

– Uskon päivä 30.3. on hyvä päivä rukoilla oman lähiympäristön puolesta, Päivi Peittola KRS:n Helsingin Rukouksen talosta kannustaa.

Uskon nimipäivä 30. maaliskuuta on oivallinen päivä rukoilla oman paikkakunnan puolesta.

Kansan Raamattuseurassa Uskon päivä on ollut erityinen rukouspäivä jo useana vuonna. KRS kutsuu myös  seurakuntia ja rukousryhmiä yhteiseen rukouspäivään oman paikkakunnan puolesta. Ajatus Uskon päivän viettämisestä rukouksen merkeissä lähti alun perin KRS:n nuorisotyön piiristä, kun siellä innostettiin nuoria rukoilemaan kavereidensa puolesta.

Rukous on myös joukkuelaji

– Rukousta voi toteuttaa eri tavoin. Rukouksen pohjaksi voi etsiä tietoa paikkakunnan tarpeista ja haastatella päättäjiä, rohkaisee Päivi Peittola KRS:n Helsingin Rukouksen talosta.  Uskon päivänä voisi lähteä yhdessä myös rukouskävelylle ja katsella kotiseutuaan rukoillen

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Jos rukousilta ei syystä tai toisesta järjesty seurakunnassa, Päivi rohkaisee kutsumaan ystäviä kotiin rukoilemaan. Jokainen mukaan tuleva voisi etsiä etukäteen tietoa jostakin oman paikkakunnan kohteesta ja rukoustarpeesta.

– Yhdessä rukoileminen on innostavaa ja toisten kanssa rukoukseen tulee enemmän ulottuvuuksia kuin yksin rukoillessa. Oma usko ja yhteys vahvistuvat.

 

Uskon päivän nettisivuille on koottu ideoita ja aineistoja rukousillan toteuttamiseen. Ne ovat vapaasti käytettävissä.  Uskon päivän tilaisuuden voi myös ilmoittaa mukaan Uskon päivän tapahtumiin nettisivulla. Tilaisuudet merkitään nettiin tulevaan karttaan, näin yhteinen rukous tulee näkyväksi. Samanaikaisista rukousilloista muodostuu kuin yksi iso rukoustapahtuma.

Tänä vuonna Uskon päivä on myös askel kohti valtakunnallista Kristuspäivää, jota vietetään joulukuussa Turussa. Erityisenä rukousaiheena ovat tapahtuman valmistelut.