Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto keski-aikaisen kirkon tarinoiden henkiin herättämisestä Anita ja Pertti Pussiselle

 

Maarian kirkon palkitut oppaat Anita ja Pertti Pussinen. Kuva: Timo Jakonen

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Anita ja Pertti Pussiselle Turun Maarian kirkon elämyksellisestä opastuksesta. Palkinnon luovuttaa piispa Kaarlo Kalliala Maarian kirkossa keskiviikkona 22.3.

Arkkipooki jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

 

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Pertti ja Anita Pussista ovat uudella ja mielenkiintoisella tavalla tuoneet tähän päivään Maarian keskiaikaisen kirkon ainutkertaisia maalauksia, sen ajan kristillistä elämää ja symboliikkaa.

 

Pertti ja Anita Pussinen ovat itse laatineet Maarian kirkon historiaan tarkasti pitäytyvän esittelyn käsikirjoituksen. Pertti Pussinen esiintyy kirkon rakentajan asussa ja kertoo kunkin ajan tavoista, ihmisistä, uskosta ja elämästä.

 

Pertti ja Anita Pussinen ovat saaneet esityksellään niin lapset kuin aikuisetkin kiinnostumaan niin kirkon merkityksestä kuin kristinuskon historiasta maassamme.

 

Kirkon rakentamisen historian ohella esityksessä kerrotaan vanhoista tavoista, ihmisistä, uskosta ja elämästä. Esityksessä rakentuu silta tähän päivään asti.

 

Kirkon esittely on esimerkillistä seurakuntalaistoimintaa, jossa tärkeää on luottamus ja lupa toteuttaa ideoita yhteisymmärryksessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Maarian seurakunnan kanssa yhteisymmärrys ja yhteistyö on sujunut esimerkillisesti.

 

Vuosittain jaettava Arkkipooki-palkinto jaetaan nyt kuudennen kerran. Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli.