Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Uskon päivä kutsuu rukoilemaan oman paikkakunnan puolesta

 

Uskon nimipäivä kutsuu rukoukseen.

Uskon nimipäivää vietetään 30. maaliskuuta. Kansan Raamattuseura haluaa nostaa päivän erityiseksi rukouksen päiväksi.

– Uskon päivä on oivallinen tilaisuus nostaa esille uskoa ja rukouksen merkitystä, Kansan Raamattuseuran seurakuntapalvelujen johtaja Kalle Virta sanoo. KRS on lähettänyt seurakunnille haasteen rohkaista erityisesti tuona päivänä rukousta oman paikkakunnan puolesta.

–   Kun eri puolilla maata kokoonnutaan samaan aikaan rukoilemaan, siitä syntyy rukouksen verkosto maamme ylle. Ja rukousta maassamme nyt tarvitaan. Jumalalta saamme pyytää yhdessä apua paikkakuntiemme ja maamme asioissa. Toivomme, että tällainen kampanja voisi osaltaan vahvistaa ja innostaa rukousliikettä maassamme.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Idea Uskon päivän viettämiseen lähti joitakin vuosia sitten KRS:n nuorisotyön piiristä, missä nuoria innostettiin rukoilemaan ystäviensä puolesta.

–  Useina vuosina eri työaloillamme toteutettiin Uskon päivänä rukoustapahtumia, tehtiin rukouskyselyjä ja järjestettiin erilaisia tempauksia. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen, päätimme tänä vuonna elvyttää Uskon päivän idean vähän laajemminkin ja lähetimme kaikille seurakunnille kutsun nostaa rukousta esille erityisesti oman paikkakunnan puolesta.

– Rukousta voi toteuttaa eri tavoin, perinteisen rukousillan muodossa tai järjestämällä vaikkapa siunauskävelyn paikkakunnalla.

Ideoita rukouksen elävöittämiseen ja rukousillan toteuttamiseen on tarjolla uskonpäivän nettisivulla www.uskonpaiva.fi tai facebook.com/uskonpaiva.