Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

”Unescon Temppelivuori-päätöksen takana ehkä uhkailua”

 

Temppelivuori-päätöslauselmasta keskustelivat Kari O. Niemi (oik.) ja Risto Huvila (kesk.) Oikealla Ristin Voiton toimittaja Anssi Tiittanen.

Suomi äänesti tyhjää äänestyksessä, jossa Unesco päätti käyttää Jerusalemin Temppelivuoren paikoista vain islamilaisia nimiä.

Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön ICEJ:n Suomen osaston toiminnanjohtaja Kari O. Niemi ja Suomi–Israel-yhdistysten liiton varapuheenjohtaja Risto Huvila arvioivat, että YK:n kulttuurijärjestön Unescon Temppelivuori-päätöslauselman taustalla on esiintynyt painostusta.

– Esimerkiksi Unescon johtajan Irina Bokovan, joka on kieltäytynyt laittamasta päätöslauselmaa täytäntöön, henkeä on uhattu, Kari O. Niemi sanoi Ristin Voiton videouutisissa RV-TV:ssä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Temppelivuori-päätöslauselman mukaan alueen paikoista käytetään vain islamilaisia nimityksiä. Päätös kyseenalaistaa Temppelivuoren alueen historiallisen yhteyden juutalaisuuteen ja kristinuskoon.

Taustalla arabimaiden taloudellinen tuki?

Risto Huvilan mukaan YK:ssa ”totuutta ei ole koskaan väärennetty näin vahvasti”.

– Suomen edustajat pistävät päänsä pensaaseen eivätkä puolusta totuutta.

Suomi äänesti äänestyksessä tyhjää. Huvila epäili monien maailmanperintökomiteaan kuuluvien maiden saavan taloudellista tukea arabimaista, jotka ovat olleet aktiivisina Temppelivuoripäätöslauselman taustalla.

Unescosta on muodostunut tärkeä näyttämö palestiinalaisten itsenäisyyspyrkimyksille. Järjestö hyväksyi Palestiinan jäsenekseen vuonna 2011.

 

Huvilan ja Niemen keskustelu on katsottavissa kokonaisuudessaan RV-TV:stä.