Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Unescon päämajaan tulvii Raamattuja

 

Unesco hyväksyi lokakuussa päätöslauselman, jossa ei käytetty juutalaisten pyhien paikkojen raamatullisia nimiä vaan ainoastaan musliminimiä. Kuvassa Jerusalemin Temppelivuori, etualalla Länsimuuri. Kuva: Flickr / Leon Yaakov

ICEJ-järjestön kampanja haluaa muistuttaa, että Jerusalem ja Temppelivuori mainitaan Raamatussa yli tuhat kertaa, Koraanissa ei kertaakaan.

Posti on kantanut YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon toimitiloihin vähintään satoja Raamattuja sen jälkeen, kun YK-järjestö lokakuussa hyväksyi Jerusalemin temppelivuorta koskevan päätöslauselman, Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö ICEJ raportoi.

Kiistellyssä päätöslauselmassa käytännössä häivytetään juutalaisuuden ja kristinuskon yhteys alueeseen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

ICEJ:n aloittama kampanja on saanut vähintään sadat kristityt eri puolilta maailmaa lähettämään Raamatun Unescon Pariisissa sijaitsevaan päämajaan muistutukseksi kristittyjen ja juutalaisten historiasta Jerusalemissa ja sen Temppelivuoreksi kutsutulla alueella. Viestin voimistamiseksi lähettäjiä on kehotettu alleviivaamaan Raamatuista Jerusalemiin ja temppeliin liittyviä kohtia.

Jerusalem ja Temppelivuori mainitaan Raamatussa yli tuhat kertaa, kun taas Koraanissa kaupunkia ei mainita kertaakaan, ICEJ muistuttaa.