Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Sari Essayah: Unescon hallintoneuvoston päätös mädättää YK:ta sisältä päin

 

Unescon hallintoneuvoston päätöslauselma kiistää juutalaisten yhteyden Jerusalemin Temppelivuoreen. Kuva Istockphoto.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah on Facebook-päivityksessään nostanut esille Unescon käsittämättömän päätöksen, jonka mukaan juutalaisten historialliset yhteydet Jerusalemin Temppelivuoreen kiistettiin.

– Näin YK:n päivänä haluan nostaa esille asian, joka mädättää sinällään tärkeää työtä tekevää kansainvälistä järjestöä sisältä päin. Puhun nyt käsittämättömästä Unescon hallintoneuvoston päätöksestä, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Torstaina 13.10. peräti 24 jäsenvaltiota äänesti päätöslauselman puolesta, jonka mukaan juutalaisilla ei ole yhteyttä Jerusalemin Temppelivuoreen eikä myöskään Länsimuuriin. Myöskään kristittyjen yhteyttä alueeseen ei tunnustettu, ainoastaan muslimien. 26 jäsenvaltiota pidättäytyi äänestyksestä ja vain kuusi vastusti: Viro, Saksa, Liettua, Alankomaat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Sari Essayah kertoo vedonneensa henkilökohtaisesti ulkoministeri Soiniin, että ensi vuonna, kun äänestys tästä päätöslauselmasta on Unescon yleiskokouksessa Suomi ei tukisi historiallista vääristelyä.

Unesco on YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö. Sen hallintoneuvostossa on edustajia 58 maasta. Heidät valitaan Unescon yleiskokouksessa neljäksi vuodeksi kerrallaan. Suomi ei tällä hetkellä kuulu Unescon hallintoneuvostoon, vaan Pohjoismaita edustaa aina yksi maa kerrallaan. Tällä hetkellä se on Ruotsi. Ruotsi on aiemmissa äänestyksissä tukenut päätöslauselmaa, mutta pidättäytyi nyt äänestyksestä.

”Unescon päätös oli jälleen yksi outo päätös niiden muiden joukossa, joita on tehty YK:n organisaatioissa viime vuosina. Arabimaiden yliotteen huomaa yhä selkeämmin vuosi vuodelta. Tämäkin päätös on lähtöisin Palestiinan hallinnosta, joka on jälleen onnistunut vaikuttamisessaan”, kirjoittaa kansanedustaja (KD) Peter Östman kolumnissaan.

 

Aiheet