Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ukrainan kirkoilta vetoomus lentokieltoalueen perustamiseksi

 

Ukrainan kirkkojen ja uskonnollisten järjestöjen neuvostoon (UCCRO) kuuluvat yhteisöt edustavat yli 90 prosenttia Ukrainan uskonnollisista yhteisöistä. Kuva: UCCRO

Ukrainan kirkkojen ja uskonnollisten järjestöjen neuvosto (UCCRO) pyytää, että Euroopan johtajat asettaisivat Ukrainan ylle lentokieltoalueen tai tarjoaisivat Ukrainan armeijalle nykyaikaisia ​​ilmapuolustusjärjestelmiä ja hävittäjiä.

”Mikään ei ole arvokkaampaa kuin ihmiselämä”, Ukrainan kirkkojen neuvosto toteaa virallisessa vetoomuksessaan, joka on osoitettu Natolle, Etyjille ja EU:n jäsenmaille. Neuvosto kehottaa maailman johtajia ryhtymään toimenpiteisiin Ukrainan siviiliväestön suojelemiseksi Venäjän toistuvilta pommi- ja ohjusiskuilta. Aiheesta uutisoi cne.news.com.

Neuvosto huomauttaa, että humanitaarinen katastrofi uhkaa miljoonia siviilejä. Sen aiheuttavat ”Venäjän sotilaallinen hyökkäys ja ohjusiskut asuinalueille, ruokavarastoihin, sairaaloihin, synnytyssairaaloihin, kouluihin ja muuhun kriittiseen infrastruktuuriin Ukrainan kaupungeissa”.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lisäksi neuvosto kohdistaa viestinsä Venäjän federaation johdolle, kansainvälisille järjestöille, kirkkojen johtohenkilöille ja Venäjän uskonnollisille ihmisille, että nämä ryhtyisivät kiireellisiin toimenpiteisiin humanitaaristen käytävien järjestämiseksi, jotta siviilit saadaan evakuoitua Ukrainan kaupungeista.

Neuvosto tähdentää vetoomuksessaan, että provokaatioiden välttämiseksi olisi parasta, jos vapaaehtoiset siviilit sekä kirkkojen ja uskonnollisten järjestöjen työntekijät toteuttaisivat evakuoinnin. ”Edes suurimpien mullistusten, sotien ja riitojen aikoina emme saa unohtaa ihmisyyttä ja armoa. Jokaisen meistä on tehtävä kaikkemme ihmiselämän säilyttämiseksi ja rauhan rakentamiseksi neuvottelujen avulla”, vetoomuksessa todetaan.

Ukrainan kirkkojen ja uskonnollisten järjestöjen neuvostoon (UCCRO) kuuluu Ukrainan ortodoksikirkko, katolinen kirkko, protestanttisia ja evankelisia kirkkokuntia sekä juutalaisten ja muslimien uskonnolliset yhteisöt. Neuvostossa on edustettuina yli 90 prosenttia Ukrainan uskonnollisista yhteisöistä.