Avainmedia tukee radiohanketta Ukrainassa

 

Radio M kuuluu tällä hetkellä kahdeksalla paikkakunnalla Donetskin, Zaporižžjan, Odessan, Pultavan ja Luhanskin lääneissä. Lisäksi radiota voi kuunnella netissä osoitteessa https://radiom.ua.

Huoli tulevasta saa ukrainalaiset etsiytymään hengellisten asioiden pariin.

Ukrainan itäisissä osissa eletään epävarmuudessa, ja siellä on valtava tarve kuulla ja julistaa evankeliumia.

Ukrainan helluntaikirkko on vastannut tähän haasteeseen hyödyntämällä radioaaltoja ja nettiradiota saavuttaakseen itäisen Ukrainan asukkaita evankeliumilla. Avainmedia on äskettäin lähtenyt tukemaan radiota.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Toimiva väline

Jo yhdeksän vuotta toiminut RadioM on osoittautunut toimivaksi evankelioinnin välineeksi. Sen kautta on tullut ihmisiä uskoon ja heitä on ohjattu paikallisiin seurakuntiin kasvamaan uskossaan.

Radio-ohjelmissa on evankelioivien ohjelmien lisäksi haastatteluja ja Raamatun opetusta. Nuorille on omaa ohjelmaa, samoin perheille lasten kasvatuksesta.

Ja jos Israel ja messiaanisuus kiinnostaa, siitäkin aiheesta löytyy kuunneltavaa.

Mielenkiintoinen seikka on kahden kielen käyttäminen. Ohjelmien juonnot ovat yleensä ukrainaksi, mutta muu sisältö saattaa olla venäjäksi. Kielet toimivat sulassa sovussa. Maallisilla nk. isoilla tv-kanavillakin näkee ohjelmia, joissa useamman ihmisen keskusteluohjelmassa puhutaan sekaisin ukrainaa ja venäjää. Koska RadioM:n ohjelmat kuuluvat myös netin kautta, niin varsinkin venäjän kielen käyttö mahdollistaa sen, että itärajan takana on satakunta miljoonaa potentiaalista kuuntelijaa.

FM-taajuuksia RadioM:llä on kahdeksalla paikkakunnalla, kun hiljattain saatiin mukaan Zaporižžjan (Zaporožjen) kaupunki. Näin kahdella miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus kuunnella ohjelmia perinteisen radion kautta. Kyseisillä paikkakunnilla Itä-Ukrainassa monet kuuntelevat mielellään juuri paikallisradiota autossaan, keittiössään ym.

Kuuntelu on helppoa myös nettiradion https://radiom.ua kautta, jolloin suoran lähetyksen lisäksi voi valita ohjelma-arkistosta tiettyjä ohjelmia ja kuunnella niitä kaikkialla Ukrainassa ja muissakin maissa. Myös älykännykkään voi ladata RadioM:n oman sovelluksen.

Tukea kuulijoille

Ukrainan helluntaikirkon johtaja Mihail Panotško on toivonut suomalaisia mukaan vahvistamaan evankelioimista erityisesti radion kautta, ja siksi Avainmedia on vastannut pyyntöön myöntävästi. RadioM:n ohjelmien tekijät ja muut työntekijät ”kuuntelevat” kuuntelijoitaan. Kuuntelijat voivat soittaa radion toimitukseen tai palvelevan puhelimen numeroon ja saada keskusteluapua, rukoustukea ja muuta ohjausta koulutetuilta sielunhoitajilta.

Suurimman osan ohjelmista tuottaa Ukrainan helluntaikirkon perustama mediaevankelioimisen keskus Kiovassa. Ohjelmatuotannon lisäksi keskus on järjestänyt kristityille koulutusta evankelioimisesta median välinein. Kohdemaina Ukrainan lisäksi ovat mm. Kirgisia, Kazakstan ja Venäjä.

Alkavana vuonna radiotyössä on tarkoitus kouluttaa uusia palvelevan puhelimen työntekijöitä, ja heille tarvitaan myös välineet. Ohjelmien tuotannon tehostamiseen on myös tarkoitus hankkia mobiilia äänityslaitteistoa.