Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tyttöjen U17-jalkapallomaajoukkueelle NNKY:n tunnustuspalkinto

 

NNKY:n tunnustuspalkinnon vastaanottivat tyttöjen U17-jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta ja pelaajat Katariina Kosola (oik.), Alisa Hokkanen ja Emma Immonen. Kuvassa oikealla NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni.

Vuoden 2018 tyttöjen U17-jalkapallomaajoukkue, Suomen Palloliitto on saanut vuoden 2019 NNKY:n tunnustuspalkinnon. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Tyttöjen U17-jalkapallomaajoukkue on ikäluokassaan Suomen ensimmäinen, joka on pelannut itsensä MM-lopputurnaukseen.

– Kun vuonna 2016 joukkueelle asetettiin tavoitteeksi päästä maailmanmestaruuskisoihin, tavoite tuntui lähes mahdottomalta, kertoo joukkueen maalivahti Emma Immonen.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Joukkue alkoi menestyä kovalla työllä ja alkoi voittaa otteluita toisensa jälkeen. Toukokuussa 2018 joukkue pelasi itsensä pronssille EM-turnauksessa Liettuassa. Kolmassija oikeutti pääsyn ikäluokan MM-turnaukseen, joka pelattiin Uruguayssa marraskuussa 2018.

Jalkapallon suosio tyttöjen harrastuksena on kasvussa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Jalkapalloa harrastetaan ympäri maata, mutta huomiota on edelleen kiinnitettävä tyttöjen joukkueille osoitettujen resurssien ja liikuntavuorojen tasa-arvoon.

Työtä tyttöjen ja naisten huippu-urheilun ja pelaajaurien tukemiseksi riittää: Yle Urheilun tekemän selvityksen mukaan naisjalkapalloilija tienaa 4 senttiä jokaista miesjalkapalloilijan euroa kohti.

− Suomen NNKY-liitto haluaa antaa tunnustuksen ja tuen tyttöjen U17-jalkapallomaajoukkueelle kovasta työstä ja voitontahdosta, jolla tytöt selvittivät joukkueensa viime vuonna ikäluokkansa ensimmäisenä suomalaisena joukkueena MM-lopputurnaukseen. Samalla haluamme kiinnittää huomion jalkapallon ja laajemmin urheilun epätasa-arvoon, mikä näkyy mm. tyttöjen ja naisten urheilun resurssoinnissa, palkoissa, medianäkyvyydessä ja yleisessä arvostuksessa, painottaa Suomen NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni.

− Olen erittäin onnellinen joukkueen puolesta ja otamme tunnustuksen vastaan ylpeinä ja kiitollisina. Palkinto osoittaa, että joukkueen tekemä valtava työmäärä ja sitoutuminen on huomioitu ja tunnustetaan myös lajiyhteisön ulkopuolella, kiittää joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta.

Suomessa jalkapallon harrastajiksi on rekisteröitynyt lähes 30 000 tyttöä ja naista, ja se on ylivoimaisesti suurin tyttöjen palloilulaji. Todellisuudessa lajin harrastajamäärä on vielä isompi, sillä moni harrastaa jalkapalloa myös ilman peleihin oikeuttavaa lisenssiä. NNKY:n tunnustuspalkinnolla Suomen NNKY-liitto kannustaa lisäämään panostusta tyttöjen jalkapalloon ja kehittämään sitä edelleen, jotta tyttöjen mahdollisuudet menestyä lajissaan paranisivat.

Suomen NNKY-liiton jakama NNKY:n tunnustuspalkinto on huomionosoitus merkittävälle naisten ja tyttöjen hyvinvointia edistävälle, NNKY:n toiminta-ajatuksen mukaiselle toiminnalle. Riutulan rahastosta myönnettävä tunnustuspalkinto on tänä vuonna suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Tunnustuspalkinto luovutettiin Maailman NNKY-päivän brunssilla 24.4.2019 hotelli Helkassa Helsingissä.

*

NNKY-liike on eri ikäisten, rohkeasti toistensa, yhteisöjensä ja koko maailman hyväksi toimivien naisten liike, joka toimii 120 maassa. Kansainvälistä NNKY:n päivää on vietetty 1940-luvulta lähtien 24. huhtikuuta.