Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Tutkimusten mukaan Britannia ja Espanja maallistuvat

 

Kuva: StockSnap/Pixapay

Yli puolet Britannian asukkaista sanoo, ettei kuulu mihinkään uskontoon. Espanjassa vain kaksi kymmenestä sanoo harjoittavansa katolilaista uskontoa.

British Social Attitudes (BSA) tutki Britannian uskonnollisuutta vuonna 2018. Vain yksi prosentti 18-24 vuotiaista sanoo kuuluvansa Englannin kirkkoon. Kaikista uskonnollisin ikäryhmä on yli 75-vuotiaat, mutta heistäkin vain joka kolmas sanoo kuuluvansa Englannin kirkkoon.

52 prosenttia sanoo, ettei kuulu mihinkään uskontoon. BSA teki tutkimuksen ensimmäisen kerran vuonna 1983, jolloin vastaava osuus oli 31 prosenttia. Samalla aikavälillä kristityiksi identifioituvien määrä on laskenut 66 prosentista 38 prosenttiin. Tutkimuksen mukaan vuonna 1998 joka kymmenes ilmoitti, ettei usko Jumalaan. Vuonna 2018 saman vastasi joku neljäs, uutisoi The Guardian

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Seurakuntalainen uutisoi viime syksynä, että vain kuusi prosenttia aikuisista Britannian kansalaisista harjoittaa kristillisyyttä säännöllisesti.

Espanjassa katolilaisuuden harjoittaminen hiipuu

Espanjassa Center for Sociological Research julkaisi tuoreen tutkimuksen maan uskonnollisuudesta. Espanjassa melkein puolet (46,4%) ihmisistä identifioituu katolilaisiksi, jotka eivät kuitenkaan harjoita uskontoaan. Yhteensä katolilaisiksi identifioituu 68,9 prosenttia, joista 22,5 prosenttia sanoo harjoittavansa uskontoaan säännöllisesti.

Lisäksi tutkimus osoittaa, että 11,3 prosenttia määrittelee itsensä ateisteiksi, 8,2 prosenttia sanoo olevansa ei-uskovia tai neutraaleja. 7,6% sanoo olevansa agnostikkoja, ja 2,8 prosenttia kertoo kuuluvansa johonkin muuhun uskontoon. Vuonna 2006 ateistiksi itsensä ilmoittavia oli kuusi prosenttia. Luku on siis melkein tuplaantunut vuodesta 2006.

Yli puolet (53,4%) 18-24 vuotiaista luokittelee itsensä ateistiksi, agnostikoksi tai uskonnottomaksi. Vain 6,7 prosenttia samasta ikäryhmästä identifioituu uskontoaan harjoittavaksi katolilaiseksi. Asiasta uutisoi Evangelical Focus.