Tutkimus: Lähes puolet Yhdysvaltain uskovista milleniaaleista pitää evankelioimista vääränä

 

Kuva: iStockphoto/Deberrar

Samaan aikaan he näkevät, että Jeesuksesta todistaminen on osa heidän uskoaan. Miten tämä jännite selittyy?

Lähes puolet Yhdysvaltain us­koaan harjoittavista kristityistä, jotka kuuluvat milleniaalien sukupolveen, suhtautuu evankelioimiseen epäilevästi. Barna Group -tutkimuskeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaan peräti 47 prosenttia on sitä mieltä, että ”on väärin kertoa omista uskomuksistaan toisin uskovalle siinä toivossa, että tämä tulisi uskomaan kanssasi samalla tavalla.” Milleniaaleilla tarkoitetaan vuosien 1984–1998 välillä syntynyttä sukupolvea.

On hämmentävää, että kuitenkin 96 prosenttia uskovista milleniaaleista näkee, että Jeesuksesta todistaminen kuuluu osana heidän uskonelämäänsä. Lähes kaikki (94 prosenttia) ovat myös sitä mieltä, että parasta, mitä ihmiselle voi tapahtua, on tulla tuntemaan Jeesus. Milleniaalit jopa näkevät, että heillä on lahjoja uskosta todistamiseen (73 prosenttia on tätä mieltä).

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Kuinka ristiriita selittyy? Barnan tiedotteen mukaan nuoremmat sukupolvet kokevat vanhempia sukupolvia vahvemmin, että kulttuurinen ilmapiiri suhtautuu kielteisesti ihmisten eroavaisuuksia korostavaan keskusteluun. Niinpä 40 prosenttia milleniaaleista vastasi, että eri mieltä oleminen tarkoittaa toisen tuomitsemista. Esimerkiksi suurissa ikäluokissa (Baby boomers) näin ajattelee vain yhdeksän prosenttia aktiivikristityistä. Niinpä milleniaalit kokevat, että uskosta ei voi puhua, vaikka he toivoisivatkin ei-uskovien löytävän Jeesuksen elämäänsä.

”Syvän, vakaan ja sitkeän kristillisen vakaumuksen herättäminen on vaikeaa maailmassa, joka kehottaa toteuttamaan itseään ja kieltää arvostelemasta toisen elämänvalintoja. – – Evankelioiminen ei ole enää niin paljon kadotettujen pelastamista, vaan siitä muistuttamista, että Raamattu on luotettava ja että Jeesus muuttaa kaiken”, Barnan johtaja David Kinnaman analysoi.

 
artikkelibanneri Uusi Tie