Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tutkimus: mormoneilla ja Jehovan todistajilla aktiivisimmat osallistujat

 

Salt Lake Cityssä sijaitseva mormonitemppeli. Kuva: Brandy Shaul/Flickr

Yhdysvalloissa mormonit ja Jehovan todistajat osallistuvat aktiivisimmin yhteisönsä toimintaan, ilmenee Pew´n tekemässä tutkimuksessa,

Tutkimuslaitos Pew´n tekemässä tutkimuksessa vertailtin Yhdysvaltojen eri uskonnollisten yhteisöjen jäsenistön aktiivisuutta uskonharjoittamisessa. Aiheesta uutisoi Christianity Today 19. marraskuuta.

 
Tutkimuksessa aktiivinen osallistuminen oli määritelty seuraavasti: vähintään viikoittainen jumalanpalvelukseen osallistumiseen, yhteisön virallinen jäsenyys sekä vähintään kuukausittainen osallistuminen rukous- tai raamatturyhmään. Jopa 67 prosenttia mormoneista osallistui määrittelyn täyttävällä aktiivisuudella oman yhteisönsä toimintaan. Vastaaviin lukuihin ylsivät vain Jehovan todistajat, joilla aktiivisia osallistujia oli 64 prosenttia.

KRS Krito 10.-23.6.

 
Kristillisistä yhteisöistä evankelikaalit ja historialliset mustat seurakunnat olivat osallistumisaktiivisuudessa lähellä toisiaan. 43 prosenttia evankelikaaleista osallistui seurakuntansa toimintaan aktiivisesti ja 49 prosenttia keskitasoisesti. Keskitasoinen osallistuminen tarkoitti osallistumista jumalanpalveluksiin, mutta pienryhmätoimintaan osallistuttiin harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

 
Luterilaisen Missourin synodin jäsenistä 30 prosenttia osallistui toimintaan aktiivisesti. Vähiten aktiivisia osallistujia oli katolisella kirkolla (16 prosenttia) sekä perinteisillä protestanttisilla (mainline protestant) ja ortodokseilla, joilla molemmilla vain viidennes jäsenistä osallistui seurakunnan toimintaan aktiivisesti.

 
Tutkimuksessa havaittiin, että evankelikaalien uskonnollinen aktiivisuus ei ollut juuri muuttunut seitsemän vuotta aiemmin kerätyistä luvuista. Vuonna 2014 58 prosenttia evankelikaaleista osallistui viikoittain jumalanpalveluksiin, kuten vuonna 2007. Päivittäin rukoili neljä viidestä ja 44 prosenttia osallistui viikoittain pienryhmään.

 
Pew´n tutkimukseen haastateltiin 35 000 aikuista amerikkalaista englanniksi ja espanjaksi vuosina 2007 ja 2014.

 
Kylvaja artikkelibanneri