Joululahjakeräys Euroopan köyhille lapsille oli menestys

 

Operaatio Joulun Lapsi -keräys tuotti 32 631 joululahjaa Romanian ja Moldovan lapsille. Lahjojen jakomatka käynnistyi tänään.

Patmos Lähetyssäätiö järjesti Suomessa kenkälaatikkolahjakeräyksen jo 21:tä kertaa, ja tämän vuoden pakettimäärä on suurin koskaan lähetetty. Viime vuonna lahjoja kertyi noin 28 000.

– Kaikilla mittareilla mitattuna tämä oli ennätysvuosi. Mukana kampanjassa on ollut yli 200 paketteja vastaanottanutta keräyspistettä, lukuisia seurakuntia, yrityksiä ja kouluja. Myös hieman yllättävämpiä yhteistyötahoja on ollut, kuten SPV-salibandyjoukkue ja Vitter-suomenhevonen. Arman Alizadin tekemä tv-jakso romanikylistä, joissa olemme auttaneet, oli myös merkittävä tekijä kampanjan onnistumisessa, projektikoordinaattori Ilkka Kujala kertoo.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Kujalan mukaan monet lahjoittajat ovat olleet mukana lahjojen pakkaustalkoissa jo vuosien ajan. Operaatio Joulun Lapsesta on tullut perheissä perinne, joka käynnistää joulun odotuksen. Tamperelainen Syrjäläisten perhe on kuitenkin poikkeus, sillä mukana talkoissa on myös Oana, joka itse sai paketin ollessaan lapsi. Oana on lähtöisin Iasin kaupungista Romaniasta ja on naimisissa Immon kanssa. Immon vanhemmat ovat tehneet paketteja jo yli kymmenen vuotta, ja Oanan myötä projektista on tullut vieläkin henkilökohtaisempi.

– Vaikka siitä on jo paljon aikaa, muistan, miten paketissa oli ihania pieniä leluja, värityskirja ja kyniä ja myös kortti. Operaatio Joulun Lapsi on uskomattoman hieno projekti. Lahjat menevät lapsille, jotka elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Heille lahja on tosi iso juttu, Oana Syrjäläinen korostaa.

 

Lapsille kerrotaan evankeliumi

Suomalainen jakelutiimi on jakamassa paketteja Romaniassa 11.–20.12. Mukana ovat muun muassa valokuvaaja Lauri Laukkanen, joka tunnetaan yhteistyöstä Antti Tuiskun ja Jenni Vartiaisen kanssa, sekä pappi Marko Huhtala. Matkaa voi seurata Operaatio Joulun Lapsen nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä radion välityksellä Radio Patmoksen taajuuksilla.

Paikallisten seurakuntien ja järjestöjen kanssa toteutettavan lahjojen jakamisen yhteydessä lapsille ja heidän perheilleen kerrotaan jouluevankeliumi Jeesuksesta ja heidät kutsutaan Suuri Seikkailu -pyhäkouluihin, jotka aloittavat toimintansa tammikuussa.

– Operaatio Joulun Lapsi on varmasti yksi parhaimpia esimerkkejä lähimmäisenrakkauden osoittamisesta. Lahjat ja evankeliumi tavoittavat ne lapset ja perheet, jotka elävät kaikista köyhimmissä oloissa Euroopassa. Olemme järjestönä iloinneet siitä, miten keräys on viime vuosina kasvanut merkittävästi, Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pirkko Säilä kertoo.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie