Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tutkija: Puolet brasilialaisista evankelisia vuonna 2020

 

Kristus-patsas levittää kätensä Rio de Janeiron ylle. KUVA: Istockphoto/Joseph Luoman

Tutkija Luis André Brunet kertoo The Christian Post -lehden haastattelussa, että Brasilian väestöstä reilu puolet on evankelisia kristittyjä vuonna 2020.

– Uskomme, että 52 prosenttia asukkaista on evankelisia vuonna 2020. Heitä on silloin noin 109,3 miljoonaa Brasilian 209,3 miljoonasta asukkaasta, pastoreita ja johtajia kouluttavan SEPAL:n (Servindo aos Pastores e Lideres) tutkija Luis André Brunet sanoo The Christian Post -lehden haastattelussa.

SEPAL:n mukaan evankelisten kristittyjen vuosittainen kasvuprosentti on jopa 7,42. Tämä on huomattavasti reilumpi arvio kuin viime vuonna julkaistun eri maiden kristittyjen tilanteista raportoivan Operation World -teoksen antama luku. Operation Worldin mukaan evankelisten vuosittainen kasvuprosentti on 1,7. Sekin on suurempi kuin koko väestön kasvu, joka on alle prosentin vuodessa.

KRS Krito 10.-23.6.

Brasiliaa ja Etelä-Amerikkaa on perinteisesti pidetty roomalais-katolisen kirkon vahvana alueena. Brasiliassa onkin tällä hetkellä eniten katolilaisia maailmassa. Operation Worldin mukaan Brasiliassa on noin 142 miljoonaa katolilaista, kun taas evankelisten kristittyjen määrä on reilut 51 miljoonaa.

Brasilian evankeliset ovat kasvaneet marginaalista merkittäväksi yhteiskunnalliseksi tekijäksi. Operation Worldin mukaan evankelisilla on jo yhtä paljon vaikutusvaltaa kuin katolisella kirkolla. The Christian Post kertoo, että suosittu brasilialainen lehti Epoca haastatteli viime vuonna teologeja ja antropologeja, jotka kertoivat evankelisten kristittyjen yhteiskunnallisesta vaikutuksesta. Heidän mukaansa evankelisten vaikutus näkyy alkoholismin vähenemisenä, kouluun kirjautumisten lisääntymisenä ja rikkinäisten kotien vähentymisenä.

Operation World kertoo, että kristittyjen rukousverkosto on Brasiliassa hyvin vahva. Brasilialaiset kristityt ovat myös hyvin innokkaita järjestämään näkyviä kristillisiä juhlia ja ovat aktiivisia lähetystyössä. Kristittyjen haasteena on spiritistisen kansanuskonnollisuuden sekoittuminen kristinuskoon, menestysteologian suosio, kristillisen koulutuksen puute ja evankelisten kristittyjen hajanaisuus.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie