Uuden-Seelannin pelastusarmeija: Humanitaarisen avun tarve Christchurchissa valtava

 

Christchurchin katolinen katedraali ennen järistystä. Rakennus vaurioitui pahoin tiistain järistyksessä.

Eilen Uuden-Seelannin eteläsaarella Christchurchin kaupungissa tuhoja aiheuttaneen maanjäristyksen uhriluku on noussut 75. Uhreja pelätään löytyvän lisää. Järistys iski lounasaikaan ja ihmisiä on jäänyt loukkuun sortuneisiin rakennuksiin.

Paikallisen pelastusarmeijan kansallinen varainkeruu koordinaattori majuri Robbie Ross on huolissaan maanjäristysten vaikutuksista alueella. Alueen asukkailla on tuoreessa muistissa viime syyskuun voimakas järistys, jossa kaksi kolmasosaa kaupungin kodeista vahingoittui. Syyskuun järistyksessä ei tullut kuolonuhreja.

– Alue on kärsinyt valtavasti näistä järistyksistä. Tarvitaan suuria ponnisteluja ihmisten auttamiseksi niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, Ross toteaa Christianity Todayn verkkouutisissa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Ross kertoo, että syyskuun järistys osoitti kuinka suuri emotionaalinen järkytys massiivinen maanjäristys voi olla.

– Osa ihmisistä potee vielä traumaa edellisestä katastrofista. Nyt moni joutuu suremaan myös läheistensä menetystä.

Uuden Seelannin pelastusarmeija pyytää ihmisiä auttamaan järistyksen uhreja esimerkiksi lahjoituksilla sekä rukoilemaan heidän puolestaan. Ross muistuttaa, että kotinsa ja omaisuutensa menettäneitä on valtava määrä, joten materiaalinen apu tulee tarpeeseen.

Armeija on saapunut avustamaan kaupungin raunioiden raivauksessa, samoin apua on lähetetty muun muassa Australiasta ja Yhdysvalloista. Loukkaantuneita pelätään olevan jopa tuhansia. Hätätilaan julistetussa kaupungissa etsitään yhä satoja kadonneita.