Turun arkkihiippakunta: piispaksi Jouni Lehikoinen tai Mari Leppänen

 

Turun tuomiokirkossa leikkipäivää vietetään 7. toukokuuta kello 10–15.

Jouni Lehikoinen ja Mari Leppänen jatkavat toiselle kierrokselle. Toinen kierros kierros järjestetään torstaina 3. joulukuuta

Turun arkkihiippakunnan ääntenlasku on selvinnyt. Tänään torstaina järjestetyllä ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä sai hiippakuntadekaani Mari Leppänen sai 357 ääntä, Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen 327 ääntä.

EDIT klo 16:30. Kuuntele Mari Leppäsen ja Jouni Lehikoisen välinen piispadebatti täältä!

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka sai 168 äntä ja Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala 152 ääntä.

Kun kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta annetuista äänistä, arkkihiippakunnan piispanvaalin toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä järjestetään 3.12.2020 ja tulos vahvistetaan seuraavana päivänä tuomiokapitulin istunnossa.

Piispan vaalissa äänioikeutettuja ovat arkkihiippakunnan papit ja lehtorit, hiippakunnasta hiippakuntavaltuustoon valitut maallikkojäsenet, kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat ja kirkkohallitukseen valittu maallikkojäsen, hiippakunnan seurakuntien maallikkovalitsijat sekä tuomiokapitulin lakimiesasessori ja maallikkojäsen. Vaalien tulos vahvistetaan vielä tuomiokapitulin istunnossa 9.11.2020.

 
Dei, Rukous, artikkeliban.(2/2) 5.12.- MJa