Tunnettu raamatunopettaja David Pawson sai taivaskutsun helatorstaina

 

David Pawsonin intohimona oli Raamatun opettaminen. Kuvakaappaus Youtube-kanavalta.

Suomessakin laajasti tunnettu raamatunopettaja David Pawson (1930-2020) kuoli helatorstaina. Hän tuli tunnetuksi erityisesti Raamattu avautuu -opetussarjastaan, jota Suomessa on esittänyt Taivas TV7 -kanava.

Englantilainen baptistisaarnaaja ja kirjailija David Pawson tuli tunnetuksi tarkasta ja Raamattuun pitäytyvästä opetuksestaan. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja, ja hänen Raamattu avautuu (Unlocking the Bible) -opetusäänitteensä ovat levinneet ympäri maailmaa. Pawsonin vaatimattomasti toteutetut, mutta sisällöltään rikkaat televisio-ohjelmat ovat innostaneet satoja tuhansia, ellei miljoonia kristittyjä. Suomessa David Pawsonin opetuksia on esittänyt TV7-kanava. Kansainvälisesti hänen opetuksiaan kuultiin paljon muun muassa GOD TV -satelliittikanavalla.

David Pawson jätti jälkeensä valtavan perinnön. Hänen palvelutyönsä kautta tuhannet ihmiset ovat löytäneet Kristuksen ja saaneet syvällistä opetusta Raamatusta.

”Hänen intohimonsta oli opettaa totuutta ja paljastaa virheitä, mutta ennen kaikkea rohkaista jokaista lukemaan itse Raamattua”, todetaan Pawsonin palvelutyön verkkosivuilla. David Pawsonin näkemys oli, että vastaus kaikkiin kysymyksiin löytyy kirjoituksista.

Pawson kärsi luusyövästä ja Parkinsonin taudista, joka usean vuoden ajan oli heikentänyt hänen elimistöään. Pawson oli kuolleessaan 90-vuotias. Poikkeusoloista johtuen David Pawson haudataan läheisten läsnäollessa.