Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Tulevaisuus ja toivo helluntailaisten juhannuskonferenssin teemana

 

Suomen helluntaiseurakuntien vuosittaista Juhannuskonferenssia vietetään Keuruulla Ison Kirjan alueella 20. – 24.6.2018. Juhannuskonferenssi on yksi Suomen suurimmista kristillisistä kesätapahtumista.

Tapahtuman avaa Jippii-lapsikuoro. Jippii-toiminta on vaikuttanut Suomessa jo 20 vuotta. Jippii-lauluja on tehty jo yli sata ja ne ovat levinneet ympäri maailmaa.

Tämän vuoden konferenssiteema on ”Tulevaisuus ja toivo”. Profeetta Jeremian kirjasta nousevalla teemalla halutaan rohkaista ja muistuttaa siitä, että epävarmoista maailmantilanteista huolimatta kaikkivaltias Jumala lupaa omilleen tulevaisuuden ja toivon. Tapahtumassa teemaa tarkastellaan niin yhteiskunnallisen kehityksen kuin lähetystyön näkökulmasta unohtamatta seurakunnan roolia toivon sanoman välittäjänä. Kristus tuo maailmalle toivon.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Juhannusaaton keskeisenä teemana on Suomi ja sovinto. Päivän jumalanpalveluksessa puhuu kansanedustaja Antero Laukkanen. Päivän ohjelmassa kuullaan myös säveltäjä Lasse Heikkilän päivitetty Sovinnon messu, Missa Concordiae, jonka esittää musiikkiteatteri Valkia ja Levo Groove. Noin 40 hengen toteuttama messu käsittelee sovinnon tärkeyttä seurakunnassa näkemyseroista huolimatta. Sisällissodan muistovuonna sovinto on tärkeä teema koko Suomen kansalle.
–       Aika ei paranna haavoja. Sovinto tekee sen, kiteyttää Sovinnon messuun puhumaan kutsuttu Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo.

Juhannuskonferenssi toteutetaan talkooperiaatteella. Lähes 1 700 vapaaehtoistyöntekijän odotetaan ilmoittautuvan talkoisiin. Tapahtumaa voi seurata myös radion ja netin välityksellä Radio Gospelin ja UskoTV:n kanavilla.