Jäikö rippikoulu väliin 15-vuotiaana – ei hätää sen voi käydä aikuisenakin

 

Kuva: Sanna Krook/kirkon kuvapankki

Monet seurakunnat järjestävät aikuisrippikouluja, joissa käydään läpi kristinuskon perusteet. Kirkon jäseneksi liittyminen edellyttää aikuiselta rippikoulun suorittamista ja kastetta.

Rippikoulu tavoittaa suurimman osan maamme nuorista. Vuonna 2017 rippikoulun kävi 84,3 prosenttia 15-vuotiaiden ikäluokasta. Jos rippikoulu jäi jostain syystä käymättä nuoruusiällä, se on mahdollista suorittaa myös aikuisena. Vuosittain noin tuhat aikuista osallistuu luterilaisen kirkon rippikouluun. Aikuisrippikoulu on loistava mahdollisuus pysähtyä hetkeksi miettimään olemassaoloon, Jumalaan ja uskoon liittyviä kysymyksiä.

Aikuisrippikouluja järjestetään seurakunnissa eri puolilla Suomea  ympäri vuoden. Joissakin seurakunnissa rippikoulu toteutetaan useamman viikon kestävänä iltakurssina ja joissakin opetus käydään läpi yhden viikonlopun aikana.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Aikuisrippikoulu johdattaa kävijänsä kristinoppiin. ”Aikuisrippikoulussa ei päntätä asioita ulkoa, vaan siellä voi keskustella, kysyä ja kyseenalaistaa asioita”, sanoo aikuisrippikoulua vetävä Tuiran seurakunnan pastori Mari Tiekstra.

Tiekstran kokemuksen mukaan aikuisrippikouluun osallistujat ovat valmiita aidosti pohtimaan uskontoon ja uskoon liittyviä kysymyksiä, vaikka syyt osallistua rippikouluun ovatkin usein käytännölliset, kuten kummius tai kirkkohäät.

Oulussa Tuiran kirkolla järjestetään aikuisrippikoulu 11.-13.5.

Rippikoulun käyminen ja konfirmaatio antavat oikeuden kirkolliseen vihkimiseen sekä kummina toimimiseen.