Tukimielenosoitus Päivi Räsäsen ja Juhana Pohjolan tueksi

 

Päivi Räsänen Hengellisillä syventymispäivillä Suomen Raamattuopistolla. Kuva: Petri Vähäsarja.

Uusi ihmisoikeusjärjestö, Sanan- ja uskonnonvapaus ry on huolissaan Raamatun tulkintaan pohjautuvista syytteistä ja järjestää tämän vuoksi Saako sanoa, mihin uskoo? -tukimielenosoituksen Päivi Räsäselle ja Juhana Pohjolale 24.1.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteen kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä Suomen Luther-säätiön asiamiestä ja hallituksen jäsentä Juhana Pohjolaa vastaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Järjestö kantaa huolta tavallisen suomalaisen kristityn sanan- ja uskonnonvapauden säilymisestä. Tuleva oikeudenkäynti toimii ennakkotapauksena arvioitaessa uskonnonvapauden, sananvapauden ja vihapuheen välisiä rajapintoja.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Sanan- ja uskonnonvapaus ry järjestää Saako sanoa, mihin uskoo? -tukimielenosoituksen Päivi Räsäselle ja Juhana Pohjolalle ma 24.1.2022 klo 8:30-10:30 Helsingin oikeustalolla, osoitteessa Porkkalankatu 13.

Mielenosoituksen tarkoituksena on rohkaista ja tukea kristillisen avioliittoetiikan esillä pitämisestä syytteeseen joutuneita Päivi Räsästä ja Juhana Pohjolaa sekä puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta Suomessa.

Viime vuonna perustettu Sanan- ja uskonnonvapaus ry pyrkii edistämään ja valvomaan sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista Suomessa. Järjestö korostaa vapautta ilmaista ja harjoittaa julkisesti Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa ja vakaumusta. Tähän sisältyy muun muassa oikeus esittää julkisesti Raamatun tekstejä sekä toimia ja ilmaista niihin perustuva vakaumuksensa käytännössä.