Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Tuhlaajapojan hunajainen ääni

 

CBS News kuvasi äidin ja tuhlaajapojan liikuttavan jälleennäkemisen.

Kerjäämällä leipänsä ansainnut entinen alkoholisti ja huumeidenkäyttäjä Ted Williams ei luopunut unelmastaan palata radiokuuluttajaksi. Hän oli nuorena tehnyt radiotöitä, mutta alkoholinkäyttö ja huumeet sotkivat elämän.

Yhdysvaltain Ohion osavaltiossa valtatien risteyksessä seissyt Ted Williams lurautti hunajaisella äänellään paikallislehden toimittajan videolle mainospuheensa. Tällä kertaa lantit alkoivat muuttua kullaksi. YouTuben kautta videosta tuli megahitti (12 miljoonaa katsojaa 12.1. mennessä), ja työtarjouksia alkoi sataa.

Ted Williamsin tarina levisi kautta maailman. Reilut kaksi vuotta raittiina olleen pummin upea ääni hämmästytti kuulijat ja katsojat. CBS-televisiokanavan aamuohjelman näki myös 53-vuotiaan tuhlaajapojan 92-vuotias äiti, joka ei ollut tavannut poikaansa kymmeneen vuoteen.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

– Jumala on vastannut rukouksiini. Rukoilin, että saisin vielä nähdä poikani hyvässä kunnossa, liikuttunut Julia Williams sanoo.

Poika sai myös lentolipun New Yorkiin, missä hänen äitinsä asuu. Jälleennäkeminen oli tunteikas.

– Tuhlaajapoika on tullut kotiin, äiti parahti syleillessään harmaantunutta poikaansa.

– Minäkin lähetin rukouksia yläkertaan. Uskon, että Jumala on pitänyt äidin hengissä ja minun kurkkuni kunnossa, Williams sanoi.

Tv-ohjelman jälkeen muun muassa NBA:n koripalloliigassa pelaava Clevelandin joukkue tarjosi miehelle työtä ja asunnon. Managerit kärkkyvät ja lupaavat tehdä hänestä miljonäärin. Keskustelupalstoilla pelätään, että miestä viedään jo aivan liian lujaa.

– Nyt minulla on usko Jumalaan, hän auttaa minua päivästä toiseen, hän sanoo.