Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Brisbanen suomalainen helluntaiseurakunta kunnossa

 

Brisbanen suomalaisen helluntaiseurakunnan rukoushuone ja seurakuntalaisten kodit ovat säästyneet kuivina Itä-Australiaa piinaavien tulvien keskellä.

Helluntailaiset toivovat, että surullisen luonnonkatastrofin hyvänä hedelmänä voisi olla hengellinen herätys Australiassa.

Rukoushuone ja useimpien seurakuntalaisten asunnot sijaitsevat korkeammalla alueella pahoin tulvineen Brisbane-joen eteläpuolella.

Seurakuntalaisten omaisia ja ystäviä on kuitenkin joutunut lähtemään kodeistaan lähestyvien vesimassojen tieltä, seurakunnan pastori Heikki Kivimäki kertoi Ristin Voitolle 13. tammikuuta.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Seurakuntaan kuuluu noin 150 uskovaa. Kaikkiaan alueella asuu tuhansia suomalaistaustaisia ihmisiä.

Kivimäki toivoo, että tuho voisi puhutella yltäkylläisyyden turruttamia australialaisia.
– Tulvatuhot ja ihmisten menehtyminen ovat herättäneet tuskaa: voi jospa tämä kansa kääntyisi Jumalan puoleen. Rukoilemme, että Jumala armahtaisi tätä maata; että tämä saisi aikaan herätyksen ja että se voisi puhutella myös pääministeriämme, joka on julkisesti sanonut, että ei usko
Jumalaan.

Kivimäen mukaan monet tulvien tuhoamista kylistä pelastuneet ihmiset ovat julkisuudessa kertoneet, kuinka he olivat rukoilleet ennen pelastumistaan.

Tulvat ovat seurausta viikkoja jatkuneista rankkasateista ja niiden tieltä on evakuoitu kymmeniä tuhansia ihmisiä.