Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tuhlaajapoika saapuu Vivamoon

 

Iloista elämää vieraalla maalla kesti aikansa. Vas. Helena Laavi

Lohjalla sijaitseva Vivamon Raamattukylä on keskittynyt Raamatun kertomuksiin pohjautuvien musiikkinäytelmien tuottamiseen ja esittämiseen. Heinäkuun 15. päivä ohjelmistossa aloittaa uusi musiikkinäytelmä Tuhlaajapoika.

 

– Tuhlaajapoika-näytelmä nostaa pintaan ihmissuhteiden kirjon. Esillä on isän suhde kahteen poikaan, kahden erilaisen lapsen itsenäistyminen vahvasta isähahmosta sekä sisarkateus, käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen kuvailee.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Muita teemoja ovat ahneus ja hyväksikäyttö ihmissuhteissa. Ja syvä, kestävä rakkaus, joka jaksaa odottaa ja toivoa silloinkin, kun kaikkien muiden toivo alkaa jo hiipua. Isän syli on avoinna, ei siksi että  poika tekee parannuksen, vaan siksi, että Isä armahtaa.

Ohjaus on Matias Nymanin. Laulut on säveltänyt Tommi Kalenius ja sovittanut Matteus Mykkänen, koreagrafioista vastaa Sari Perttu.

Raamattukylä viettää kuluvana kesänä viidettä toimintakautta. Pienestä alusta on kasvanut elinvoimainen kylä, jonka ohjelmisto jakautuu kolmeen kauteen: kesään, jouluun ja pääsiäiseen. Esityksiä on käynyt katsomassa yli 50 000 ihmistä.

Kuluvana kesän Vanhan Testamentin kertomuksiin pohjautuviin esityksiin ovat kuulunut Luomisen puutarha, Nooan arkki ja musikaali Veljeni Joosef. Jeesuksen ajasta puolestaan kertovat musiikkinäytelmät Betania, Sallikaa lasten tulla sekä nyt Tuhlaajapoika.

– Raamattukylästä on muodostunut eri-ikäisten ihmisten yhteisö. Esityksiä toteuttamassa on vuosien varrella ollut noin 200 ihmistä, pienistä vauvoista aina 75-vuotiaaseen vaariin, Kaskinen kertoo.

Lisätietoja: www.vivamonraamattukyla.fi