Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Toukokuu on gospelmusiikin superkuukausi – liuta huippunimiä Suomeen!

 

Alkava kuukausi marssittaa poikkeuksellisen määrän kansainvälisiä hengellisen musiikin suurnimiä Suomeen. Myös loppuvuosi hemmottelee gospelin ystävää, sillä kesän ja syksyn tapahtumiin on tehty isoja artistikiinnityksiä.

Jesus Culture – Nouse Suomi 2015 -tapahtuma, Vantaa

Kansainvälisen ylistysmusiikin kärkinimiin lukeutuva yhtye tähdittää Vantaalla järjestettävää Nouse Suomi 2015 -tapahtumaa. Ensimmäiselle Suomen-vierailulleen saapuva Jesus Culture Band (USA) nousee lavalle viikonlopun (22.-24.5.) kestävässä tapahtumassa sekä perjantaina että lauantaina.

Konserttisalina toimivalle Energia Areenalle mahtuu 3500 vierasta, ja tapahtumaan odotetaan osallistujia ulkomaita myöten. Nouse Suomi 2015 -tapahtuman järjestää Missiomaailma.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Lecrae ja Project 86 – Vappugospel, Kouvola

30-vuotisen taipaleensa lauantaina 23.5. päättävä Vappugospel ei kumartele viimeisessäkään artistikattauksessaan. Pääesiintyjäksi Kouvolan jäähalliin saapuu tämän hetken kristillisen rapin kuumin nimi ja suunnannäyttäjä Lecrae. Kahdesti Grammy-tunnustuksella palkittu yhdysvaltalaisräppäri on ollut ehdolla muun muassa parhaan rap-artistin kategoriassa yhdessä Eminemin kanssa.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan Lecraen ohella Vappugospelin lavalla nähdään myös raskaamman kristillisen musiikin lähettiläs Project 86. Niin ikään Yhdysvalloista ponnistava yhtye on vieraillut Suomessa kahdesti aiemminkin vuosina 2010 ja 2011. Myös tuolloin areenana toimi Kouvolan Vappugospel.

Israel & New Breed – Helsinki

Helsingin Kulttuuritalolla 26.5. esiintyvä Israel Houghton & New Breed (USA) saapuu Suomeen toista kertaa. Kokoonpanoa kuultiin Suomessa myös edellisvuonna, tuolloin se esiintyi Keuruulla järjestettävässä juhannuskonferenssissa.

Kokoonpanon keulahahmona toimii hengellisen musiikin suurnimi Israel Houghton. Grammy-palkittu ylistyksen johtaja sekoittaa kappaleissaan elementtejä muun muassa jazz- ja reggae-musiikista.

Neal Morse Band – Iso Soitto -tapahtuma, Keuruu

Iso Kirja -opistolla 24.-26.7. järjestettävän festivaalin vetonaulaksi on kiinnitetty Neal Morse Band. Yhtye esiintyy viikonlopputapahtumassa sekä lauantaina että sunnuntaina.

Selah – Turku ja Helsinki

Yhdysvaltalainen ylistysyhtye Selah debytoi Suomessa lokakuun 24. päivänä. Kiertue alkaa Turusta ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolla 26.10. järjestettävään konserttiin.

Fireflight – Maata Näkyvissä -festarit

Euroopan suurimpiin kristillisiin nuortentapahtumiin lukeutuva Maata näkyvissä -festarit julkaisi eilen maanantaina tämän vuoden pääesiintyjän. Yhdysvaltalainen gospelrockyhtye Fireflight nähtiin festareiden pääesiintyjänä viimeksi vuonna 2009.

Marraskuussa Turun HK Areenalla järjestettävä viikonlopputapahtuma kokoaa vuosittain noin 25 000 nuorta gospelmusiikin äärelle. Tapahtuma ei ole julkaissut vielä koko esiintyjälistaansa, joten muitakin isoja artistikiinnityksiä saattaa tipahdella gospelkansalle lähiviikkoina.

 

Kuvat: Jesus Culture Band / Lecrae

Lue myös:

Maata Näkyvissä -festareiden pääesiintyjä on julkaistu

Grammy-voittaja Lecrae pääesiintyjäksi Vappugospeliin