Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Suosittu yhteislaulutapahtuma valtaa Helsingin Kulttuuritalon 100 hengen kuoron voimin

 

Juhannuskonferenssin ohjelmaan viime vuosina kuuluneista Kaikki saa Herralle laulaa –tilaisuuksista toivotaan kaikkien kristittyjen yhteisiä tapahtumia. Suosittu yhteislaulutilaisuus järjestetään tulevana lauantaina ensimmäistä kertaa seurakunnan seinien ulkopuolella.

– KaSaHela-tilaisuudet saivat alkunsa vajaa neljä vuotta sitten helluntaiherätyksen juhannuskonferenssissa, ja ne ovat sen jälkeen kuuluneet konferenssin suosituimpiin tilaisuuksiin, kertoo yhteislaulutapahtumia organisoiva Jim Hakola.

Sittemmin tilaisuuksia on järjestetty helluntaiseurakunnissa ympäri maata, ja konsepti on herättänyt kiinnostusta myös muiden seurakuntien piirissä.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

– Haluamme tehdä tästä kaikkien kristittyjen yhteisen jutun, ei vain helluntailaisten. Tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa seurakunnan ulkopuolella.

Toiveena jokavuotinen vappuperinne

Helsingin Kulttuuritalolla tulevana lauantaina 2.5. järjestettävä Kaikki saa Herralle laulaa -tapahtuma on myös aiempia suurempi. Osallistujamäärää ei Hakola kuitenkaan osaa kovin tarkasti arvioida. Kulttuuritaloon mahtuu 1400 henkeä, ja hän epäilee osallistujamäärän jäävän jonkin verran sen alle.

Yhteislaulua johtamassa on noin sadan hengen kuoro taustallaan orkesteri jousineen. Ohjelmistoon kuuluu tuttujen virsien ja laulujen lisäksi myös raikkaita uutuuksia.

– Laulajat tulevat eri puolilta Suomea. Solistiosuuksista vastaavat muun muassa Nina Åström, Ida Elina ja Heimo Enbuska. Laulajat eivät kuitenkaan ole esiintymässä vaan innostamassa yhteislauluun.

 Toiveena on järjestää KaSaHela-tilaisuuksia jatkossa noin neljästi vuodessa. Tämän viikkoisen jälkeen seuraava tilaisuus järjestetään Seinäjoella 18.7.

– Nämä tapahtumat ovat minulle sydämen asia. Toivottavasti tästä Kulttuuritalon tapahtumasta tulisi uusi vappuperinne, toteaa myös tilaisuuden juontajana toimiva Hakola.

 

Lisätietoja tilaisuudesta.