Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Nigeriassa löydetty jälleen Boko Haramin teloittamien joukkohauta

 

Damasakin kaupungin läheisyydestä löydetyn joukkohaudan uhriluku on kenties suurempi kuin tähän asti löydettyjen kuolleiden yhteismäärä. Joukkohaudan taustalla epäillään olevan ääri-islamistinen Boko Haram -järjestö.

Damasak vapautettiin Boko Haramin hallinnasta maaliskuussa. Sittemmin kaupungin läheisyydestä on löydetty satoja ruumiita. Nyt löydetyn joukkohaudan uhrien joukossa oli miesten lisäksi myös naisia ja lapsia. Paikallisen arvion mukaan joukkohaudan uhrien määrä on suurempi kuin tähän asti löytyneiden kuolleiden yhteismäärä.

Tarkkaa uhrien lukumäärää ei ole vahvistettu viranomaisten taholta, mutta paikallisten arvioiden mukaan joukkohaudan uhriluku saattaa kivuta yli neljänsadan. Aiemmin kaupungin lähettyviltä on löydetty myös toinen joukkohauta.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Tämän viikon maanantaina Nigerian tuleva presidentti Muhammadu Buhari otti kantaa Boko Haramin uskonnolliseen motiiviin:

”Mikään uskonto ei salli lasten tappamista kouluissa, toreilla tai uskonnollisilla paikoilla. He ovat terroristeja ja me aiomme toimia sen mukaisesti.”

Lähde: Yle

Lue myös:

Islamistinen Boko Haram on vanginnut 2000 naista ja tyttöä