Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Timo Rämän muotokuva paljastettiin

 

Timo Rämä ja Tatsuo Hoshika taulunpaljastuksessa. KUVA: Philippe Gueissaz.

Kansanlähetyksen pitkäaikaisen Lähetysjohtajan Timo Rämän muotokuva paljastettiin viikko sitten Ryttylän Lähetyskeskuksessa vietetyssä Rämän eläkejuhlassa. Muotokuvan on maalannut japanilainen Suomessa asuva taiteilija Tatsuo Hoshika.

– Olen hyvin kiitollinen ja liikuttunut siitä, että Timo Rämä on ollut kotimaassani ja kertonut siellä Jumalan rakkaudesta, taiteilija Hoshika kertoi.

Hän kertoo taulua maalatessaan miettineensä Rämän elämänmatkaa lähetysjohtajana ja erityisesti lähetystyöntekijänä Japanissa. Japani onkin monella tapaa läsnä taulussa.

Kädessään Rämä pitää japaninkielistä Raamattua, vene ilmentää hänen kalastusharrastustaan, mutta on myös linkki hänen tehtäväänsä ihmisten kalastajana. Samoin maapallo viittaa siihen, että evankeliumin sanoma on vietävä kaikkeen maailmaan. Hoshikan mukaan kotoista ilmettä maalaukseen luovat huonekasvi ja Ryttylän työhuoneen ikkunasta näkyvä mänty.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Tatsuo Hoshika on valmistunut Musashino Art -yliopistosta Tokiosta, ja hän on opiskellut myös Pariisissa. Hoshikalla on ollut lukuisia näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomailla. Häneltä ovat tilanneet kokoelmia useat tahot, muun muassa Tampereen luterilaiset seurakunnat ja Tampereen kaupunki. Hän on jäsenenä taidemaalariliitossa ja myös kristittyjen taiteilijoiden yhdistyksessä (Christian Artist of Finland).

Timo Rämä sanoi eläkejuhlan kiitospuheessaan olevansa kiitollinen ja tyytyväinen kaikesta, mitä hän on työssään ja elämässään saanut. Kiitollisuuden ja tyytyväisyyden ohella Rämä kuitenkin sanoi tuntevansa elämäntilanteessaan keskeneräisyyttä.

– Minulle tämä keskeneräisyys merkitsee sitä, että en osannutkaan olla sellainen kristitty, jonka olin ihanteeksi asettanut, en sellainen työtoveri ja johtaja, joka olisi osannut kyllin rohkaista ja tukea toisia.

 
artikkelibanneri Uusi Tie