Timo Rämä: Harva on vaivautunut tutustumaan kampanjan materiaaliin

 

Timo Rämä ihmettelee nuorten kampanjan saamaa kohua. KUVA: PIA TIUSANEN

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämä antaa täyden tukensa Älä alistu! -kampanjalle ja ihmettelee samalla sitä, että jotkut ovat alkaneet uhkailla lähetysrahojen lakkauttamisella.

Timo Rämä tekee selväksi, että kristillisen nuortenmedia Nuotan kampanjalla on Kansanlähetyksen täysi tuki, eikä Mika Falkia ole suinkaan hyllytetty.

– En näe kampanjassa mitään sellaista, että homoseksuaalien ihmisarvo asetettaisiin siinä kyseenalaiseksi. Näen myös, että kampanja vastaa hyvin kirkkomme perinteisiä kannanottoja ennen vuotta 2010.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

Kampanjasta on puhuttu muun muassa vihakampanjana ja aggressiivisena avauksena. Timo Rämä arvelee, että harvat niistä, jotka tällaisia lausuntoja ovat antaneet, ovat aidosti vaivautuneet tutustumaan kampanjan materiaaliin.

Kampanjan taustalla olevien järjestöjen johtajien on määrä kokoontua myöhemmin tänään keskustelemaan kampanjan jatkosta. Timo Rämä on itse sitä mieltä, että kampanja viedään jollain tavalla läpi joka tapauksessa.

”Emme taivu kiristyksen edessä”

Eri tiedotusvälineissä on esiintynyt lukuja siitä, paljonko taustajärjestöt saavat kirkolta rahallista tukea. Espoon seurakuntalehden Essen haastattelussa Espoon piispa Mikko Heikka arveli, että paikallisseurakunnat pohtivat kampanjan myötä uudelleen järjestöille annettavia avustuksia. Timo Rämää talouden mukaan tuominen keskusteluun ihmetyttää.

– Onko yhteiskuntamme ja kirkkomme todella tällainen, että ruvetaan kiristämään rahoilla, kun ollaan tällaisesta asiasta eri mieltä? Kaiken lisäksi me olemme sillä kannalla kuin kirkko on aina ollut tähän saakka. Me emme voi sellaisen kiristyksen edessä taipua. Meillä pitää olla rohkeutta ajatella, että Jumala kyllä hoitaa meidän asian, Timo Rämä sanoo.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie