Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Timo Junkkaala: Viidesläiset eivät ole yksin vastuussa perinteisestä kristinuskosta

 

Timo Junkkaala

Kirkon lähetysjärjestöjen yhdessä järjestämää Kirkkokansan raamattupäivää vietetään tulevana lauantaina Helsingissä.

– Varsinkin pääkaupunkiseudulla herätysliikeväkeä on sysitty pois seurakunnista. Tähän on saatava muutos, toteaa tapahtumassa puhuva Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala.

Junkkaalan mukaan siinä ei ole mitään järkeä, että kirkko ja seurakunnat työntävät luotaan kaikkein uskollisimpia jäseniään.

– Toivottavasti tapahtuma avaa tässäkin suhteessa jotain toivon näköaloja.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Rukoilemme herätystä ja hengellistä uudistusta itsellemme, järjestöihimme ja koko kirkkoon.

– On vaikea sanoa, voisiko tällä tapahtumalla olla jokin merkitys tällaisten suurten tavoitteiden toteutumisessa. Mutta aina saa toivoa ja rukoilla, Junkkaala jatkaa.

Junkkaalan mukaan raamattupäivällä ei haluta viestiä, että viidesläiset kristityt olisivat yksin vastuussa perinteisestä kristinuskosta.

– Emme ole sen enempää oikeauskoisia. Ajattelemme vain, että viidesläistenkin on hyvä kokoontua yhteen ja että raamattupäiviä tarvitaan. Varmasti on tarvetta vielä laajapohjaisimmillekin tapahtumille. Kirkkokansan raamattupäivä ei estä sellaisten järjestämistä.

– Joskus kun jokin järjestö järjestää tapahtuman yksinään, saatetaan kysyä, miksi muita ei ole kutsuttu. Nyt kun on viisi järjestöä yhdessä, kysytään, miksi muita ei ole pyydetty. Pitäisikö Herättäjäyhdistykseltä kysyä, miksi se järjestää yksin Herättäjäjuhlat? Eivät he varmaan ajattele, että herätys on yksin heidän asiansa, Junkkaala huomauttaa.

Junkkaala toivoo, että tapahtuma rohkaisee ihmisiä turvautumaan Jeesukseen, pahan vallan voittajana.

– Jokaisella on elämässään vaikeita asioita ja kaikki tarvitsemme Jumalan sanaa. Kirkkokansan raamattupäivä on ennen muuta sananjulistusta ja Raamatun opetusta. Rukoilemme, että se voisi olla hengellisesti merkittävä monelle.

Mikael Agricolan kirkossa järjestettävä Raamattupäivä on kaikille avoin.

Kirkkokansan raamattupäivän järjestäjinä ovat Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Raamattuopisto, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys, Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat sekä Agricola-liike/Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta.

Liikkeet kirkossa – kirkko liikkeessä

Liikkeet kirkossa – kirkko liikkeessä. Suora paneelikeskustelu Mikael Agricolan kirkosta Helsingistä Kirkkokansan raamattupäiviltä Radio Deissä lauantaina 10.3. klo 13.00-14.15. Keskustelemassa kirkkoneuvos Pekka Huokuna, pappi Teemu Laajasalo, tutkija Hanna Salomäki ja professori Jouko Talonen. Puheenjohtajana Timo Junkkaala.