Tilanne lauennut Singaporessa – suomalaisryhmä pääsee jatkolennolle Suomeen

 

Kuvakaappaus Timo Valtosen ottamalta videolta, kun kone on laskeutumassa Singaporeen. Videolla Valtonen kuvailee Malesian vankilassa vietettyjä päiviä pitkiksi kidutuksen päiviksi.

Malesiassa pidätetyn suomalaisryhmän kotimatkalle tuli mutkia, kun Singaporen viranomaiset estivät nelihenkisen ryhmän pääsyn jatkolennolle. Suomen ulkoministeriön ponnistelujen seurauksena ryhmä pääsee tänään jatkamaan matkaansa.

– Suomen ulkoministeriö on vahvistanut, että suomalaisryhmä pääsee jatkamaan matkaansa Singaporesta Suomeen, kansanedustaja Mika Niikko (PS) kertoo puhelimitse.

Suomalaisnelikon pitäisi saapua Helsinki-Vantaan lentokentälle huomenna keskiviikkona klo 14.50.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Malesiassa pidätetyt suomalaiset karkotettiin Malesiasta ilman oikeudenkäyntiä. Heidän kotimatkaansa tuli kuitenkin mutkia Singaporessa, missä paikalliset viranomaiset estivät nelikon jatkolennolle pääsyn. Kaikkiaan suomalaiset joutuivat olemaan Singaporessa kuusi tuntia.

Suomen ulkoministeriö on ollut yhteydessä Singaporen viranomaisiin ja tehnyt töitä suomalaisten saamiseksi Suomeen. Nyt tilanne on lauennut ja suomalaisten koneen pitäisi olla lähdössä tunnin sisällä.