Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Nigerialaiset vaativat kaksi vuotta siepattuna olleen Jeff Woodken vapauttamista

 

Nigerian paimentolaisväestön auttamiseen omistautunut Jeff Woodke ennen sieppaustaan lokakuussa 2016.

Amerikkalainen kristitty avustustyöntekijä Jeff Woodke katosi kotoaan Pohjois-Nigerian Abalakissa kaksi vuotta sitten.

Todennäköisesti ääri-islamistiseen Mujao-ryhmään kuuluvat hyökkääjät tappoivat kaksi turvamiestä ja sieppasivat 57-vuotiaan Woodken, joka työskenteli Jeunesse en Mission Enatraide et Development -JEMED– järjestössä. Woodkesta tai sieppaajista ei ole saatu tietoa tapahtuneen jälkeen.

Sieppaamisen toisena vuosipäivänä 14.10. yhteisön johtajat vaativat Nigerian presidenttiä takaamaan hänen vapauttamisensa. Paikalliset viranomaiset, avustustyöntekijät ja Nigerian armeijan edustajat kokoontuivat Abalakiin laatimaan julkilausuman Jeff Woodkelle hänen “unohtumattomasta työstään”.Marraskuun 2. päivänä julkistetulla videolla he vakuuttavat kiitollisuuttaan ja kunnioitustaan “yhteisönsä sankarille”, jonka tulee saada jatkaa työtään. “Toivomme Nigerian presidentin tekevän kaikkensa Jeffin vapauttamiseksi,” ranskankielisellä videolla sanotaan.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

 

Abalakin alueella vuodesta 1992 asunut Woodke on omistautunut Nigerian paimentolaisväestön auttamiseen. Hän on johtanut useita kehitysprojekteja tuaregien parissa. Projektit ovat keskittyneet maanviljelyyn, terveydenhoitoon, peruskoulutukseen, luku- ja kirjoitustaidon edistämiseen sekä juomaveden saatavuuden parantamiseen.

Julkilausumassaan yhteisön johtajat ilmaisevat pettymyksensä, ettei Jeffin vaimon, Els Woodken, julkistamia videoita ole huomioitu. Toisella videolla Els vetoaa sieppaajiin Jeffin vapauttamiseksi. Vuosipäivänä julkistetun videon hän lähettää Jeffille. “Haluan sinun tietävän, teen kaikkeni saadakseni sinut kotiin”, ranskankielisellä videolla sanotaan. “On kulunut kaksi pitkää vuotta. Sinua ei ole hylätty. Ei Jumala eivätkä minua auttavat ihmiset… Älä menetä toivoasi.”

 

Tähän saakka Woodken voinnista tai olinpaikasta on saatu vain vähän tietoa. Nigerian viranomaiset ovat pystyneet jäljittämään sieppaajat naapurimaahan Maliin. Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut vastuulliseksi tekijäksi.

Kesäkuussa Nigerian presidentin Mahamadou Issoufoun saaman tiedon mukaan sekä Woodke että huhtikuussa siepattu saksalainen avustustyöntekijä ovat elossa. “Parhaillaan yritämme luoda kontakteja heidän vapauttamisekseen.” Issoufou sanoi France24- televisiokanavalle.

Woodken sieppauksen aikaan Abalakin kaupunginjohtaja Bilou Mohamed totesi World Watch Monitorille: ”Yhteisömme on kohdannut kauhean tragedian. Tämä mies on asunut keskuudessamme vuosia. Hän on pysynyt täällä silloinkin, kun haavoittuneen yhteisön auttaminen on ollut vaikeaa… Kaikki tietävät hänen hyvyytensä,” Mohamed sanoi.

Lähde

Tutustu lisää Nigerian tilanteeseen.

 
Lahjoita A