Tiekirkot palvelevat matkaajia ja hiljentymistä kaipaavia tänäkin kesänä

 

Hangon kirkko on eteläisin tiekirkko.

Tiekirkot Hangosta Utsjoelle avaavat jälleen ovensa matkailijoiden iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.2019.

Kauniit kirkot ja huolella vaalitut kirkkoympäristöt tarjoavat levollisen vaihtoehdon muille taukopaikoille sekä runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville. Satunnaisten vierailujen lisäksi tiekirkkoja voi kesän aikana kiertää teemoittain oman kiinnostuksen mukaan. Alvar Aallon arkkitehtuurin ystäville sopivia vierailukohteita on tarjolla kuusi, kun taas lasimaalauksista kiinnostuneille kohteita löytyy useita kymmeniä. Erilaisia teemoja on listattu www.tiekirkot.fi-sivustolle.

Uusia kirkkoja on liittynyt mukaan tänäkin kesänä. Muun muassa Porin Reposaaren norjalaistyylinen tunturikirkko, Soinin pohjalaistyylinen ristikirkko, Hankolankankaan kirkonmäellä korkealle kohoava Ähtärin pitkäkirkko sekä ortodoksinen Pyhän Kolminaisuuden katedraali Oulussa ovat mukana ensimmäistä kertaa. Kaikkiaan tiekirkkoja on tänä vuonna 272.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Kirkko kannustaa ympäristötietoiseen kotimaanmatkailuun

Kesällä 2019 tiekirkkojen teemana on ilmasto. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja on siten vahvasti mukana ilmastotalkoissa. Seurakunnat ovat sitoutuneet vähentämään omia päästöjään, mutta myös tukemaan ihmisiä muuttamaan omaa elämäntapaansa ympäristön kannalta kestäväksi. Yksi ratkaisu on ekologinen kotimaanmatkailu.

Kirkon ilmastostrategiassa yhtenä tavoitteena hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on, että jokaisessa tiekirkossa on sähköauton latauspiste vuoteen 2021 mennessä. Tiekirkot ovat nimensä mukaisesti kulkureittien varrella, joten lähikirkkoon pääsee vierailulle mainiosti myös kävellen tai polkupyörällä.

Kirkon viestintä

 

Aiheet

,