Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Teologian tohtori ja tietokirjailija Heli Pruuki valittiin Tampereen seurakuntien yhteisen kasvatuksen johtajaksi

 

Teologian tohtori Heli Pruuki on valittu Tampereen seurakuntien yhteisen kasvatuksen johtajaksi.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti asiasta kokouksessaan 18. huhtikuuta. Valinta tehtiin äänin 8-2. Varalle valittiin teologian maisteri Stiven Naatus, joka sai äänestyksessä kaksi ääntä.

Heli Pruuki on otettu ja iloinen valinnastaan:

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Olen kiitollinen luottamuksesta. Odotan ilolla yhteistyötä sillä, minulla on jo entuudestaan hyvä kokemus Tampereen seurakuntien toiminnasta. Opiskeluaikoina olin parina kesänä kesäteologina Tampereella, joten myös seurakuntien laadukas rippikoulu- ja nuorisotyö tuli tutuksi.

Heli Pruuki on työskennellyt muun muassa kehitysjohtajana Lasten ja nuorten keskuksessa ja johtavana perheneuvojana Nurmijärven seurakunnassa. Koulutukseltaan Pruuki on teologian tohtori ja psykoterapeutti. Pruuki on myös tuottelias tietokirjailija, jonka tuorein teos on kirkkoherra Kari Kanalan elämäkerta. Hän on myös kirjoittanut muistelmateoksen piispa Irja Askolasta ja useita tunteita ja ihmissuhteita käsitteleviä tietokirjoja.

Tehtävä tuli hakuun, kun tehtävää tähän asti hoitanut Mikko Wirtanen siirtyi Kirkkohallituksen rippikoulun ja kirkon kasvatuksen kehittämisen asiantuntijaksi. Pruuki aloittaa tehtävässään elokuussa.