Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tenth Avenue North: Ei pelkoa vaan luottamusta!

 

Amerikkalainen gospel-bändi Tenth Avenue North tekee musiikkia luottamuksesta, soittaa Jumalan kunniaksi ja keikkailee mielellään – tänä syksynä myös Maata Näkyvissä -festareilla.

Lokakuussa maailmankuulu amerikkalaisbändi Tenth Avenue North on keskellä kiireisintä keikkakauttaan. I Have this Hope -kiertue takaa konsertteja lähestulkoon joka päivälle ympäri Pohjois-Amerikkaa, joten matkustamista ja tekemistä riittää. Marraskuussa koittaa hetken tauko ja Maata Näkyvissä -festarit.

Keikka on bändille erityinen monessakin mielessä: se sijoittuu kahden suuren kiertueen väliin ja vieläpä Suomeen, uudenlaisen yleisön eteen ja areenalle, joka on bändin viimeaikaisia keikkapaikkoja – kirkkoja – huomattavasti massiivisempi. Marraskuun tauon ja festareiden jälkeen edessä onkin bändin historian ensimmäisen joululevyn julkaisu sekä siihen liittyvä Decade the Halls -kiertue.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Bändin jäsenet Mike Donehey, Jeff Owen, Brendon Shirley, Ruben Juarez sekä Jason Jamison viihtyvät kiertueella. Uudet maisemat, keikkapaikat sekä ihmiset viehättävät. Kiireisessä aikataulussa on kuitenkin myös varjopuolensa.

– Uskoisin, että me kaikki kamppailemme virkistäytymisen kanssa. Se on joskus todella vaikeaa, bändin solisti Mike kuvailee.
Pahimmaksi kompastuskiveksi bändi määritteleekin sen, että ryhtyy vertaamaan itseään liikaa muihin artisteihin hyvässä tai pahassa. Ylpistymistä on varottava.

Älä pelkää

Tenth Avenue Northin viimeisimmän albumin ensimmäinen kappale on nimeltään Afraid. Kappale sai alkunsa vuoden 2015 Pariisin terrori-iskuista. Bändin mukaan se on erityisen ajankohtainen nykyään.

– Jeff sai idean siitä, että meidän tulisi julistaa uskoa ja luottamusta Jumalaan pelon sijaan. Sillä oikeastaan pelkohan on epäluottamusta siihen, että Jumala järjestää asiat parhaalla mahdollisella tavalla. Se, että Raamatussa käsketään viisi kertaa useammin olemaan pelkäämättä kuin mitään muuta, on mielestäni aika vahva osoitus siitä, että Jumala haluaa, että voimme luottaa häneen, Mike selittää kappaleen taustoja.

Luottamuksen merkitys toistuu läpi bändin tuotannon. Followers-albumin kantava teema on se, että Jumalalle riittää, jos häntä seuraa. Kenenkään ei tarvitse olla suuri johtaja tai kuuluisuus, sillä olemme loppupeleissä kaikki hänen seuraajiaan.

– En tiedä, miksi olemme niin pakkomielteisiä suurista johtajista, Mike pohtii. Jos luet Raamattua, huomaat, että Jeesus ei ikinä käske ketään johtamaan, ei ikinä. Hän pyytää vain seuraamaan Jumalaa. Jeesus näkee itsensäkin seuraajana, ja siksi minunkin pitäisi nähdä itseni sellaisena. Ei ole mitään väliä, mitä muut siitä ajattelevat.

Lopuksi bändi ajautuu pohtimaan vielä gospel-musiikkia yleisesti.

– On hassua, miten se on ainoa genre, joka määräytyy sanoitusten eikä musiikkityylin mukaan. Jos haet Spotifyssa musiikkia ”gospel” -hakusanalla, saatat löytää yhtä lailla heavy metallia ja kevyttä jazzia. On suuri rikkaus, että Jumalan valtakunnasta voi kertoa niin monella eri tavalla, Mike lopettaa.

Bändi: 
Mike Donehey: laulu, kitara
Jeff Owen: kitara, taustalaulu
Brendon Shirley: koskettimet, taustalaulu
Ruben Juarez: basso, taustalaulu
Jason Jamison: rummut

Tenth Avenue North Maata Näkyvissä -festareilla lauantai-iltana Gatorade Centerin Areenalla.

Lähteet:
tenthavenuenorth.com
http://www.jesusfreakhideout.com/interviews/TenthAvenueNorth2016.asp
http://www.thechristianbeat.org/index.php/interviews/3067-tcb-exclusive-tenth-avenue-north-s-mike-donehey-talks-followers-and-tour-life
NOSTOT ”Sillä oikeastaan pelkohan on epäluottamusta siihen, että Jumala järjestää asiat parhaalla mahdollisella tavalla.”
”On suuri rikkaus, että Jumalan valtakunnasta voi kertoa niin monella eri tavalla.”

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!

Teksti Sanni Pohjannoro
Kuva Promokuva