Teemu Laajasalo on Helsingin hiippakunnan uusi piispa

 

Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Kuva: Markku Pihlaja/Kirkon kuvapankki

Helsingin piispanvaalin ensimmäinen kierros käytiin tänään. Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo sai äänistä yli puolet ja tuli täten valituksen Helsingin piispaksi.

Piispanvaalin alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat kolmen ehdokkaan kesken seuraavasti: Teemu Laajasalo sai yhteensä 795 ääntä, Jaana Hallamaa 388 ääntä jaKaisamari Hintikka 359 ääntä.

Äänioikeus oli hiippakunnan papeilla sekä samalla määrällä seurakuntien valitsemilla maallikkojäsenillä. Äänioikeutettuja oli yhteensä 1788.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Tulokset vahvistetaan illan tuomiokapitulin istunnossa, ja vahvistetuista äänimääristä tiedotetaan viimeistään noin klo 21 sekä tiedotteella että sosiaalisen median kautta.

Tuleva piispa on median tavattavissa tänään klo 18.00 alkavassa tilaisuudessa Helsingin tuomiokapitulissa, Bulevardi 16 B (5. kerros).

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.11.2017. Piispan virkaan vihkimys järjestetään Helsingin tuomiokirkossa 12.11.2017.

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra, kasvatustieteiden tohtori, TM Teemu Laajasalo on syntynyt vuonna 1974. Laajasalo vihittiin papiksi vuonna 1997. Kallion seurakunnan kirkkoherrana hän on toiminut vuodesta 2013. Virkansa ohella hän on toiminut myös Helsingin seurakuntayhtymän johtajana.