Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Tarvitseeko kirkko viisasten kerhon?

 

Kari Kuula ja Helena Kauppila ovat viikon debatistit.

Tietokirjailija ja pappi Kari Kuula ehdotti Kirkko ja kaupunki -median kolumnissaan, että kirkko valjastaisi parhaat aivonsa keksimään argumentteja kirkon ja uskon puolesta. Viikon debatti kysyy, tarvitseeko kirkko viisasten kerhon.

Kauniaisten seurakunnan pappi, teologin tohtori Kari Kuula esittää, että kirkon tulisi määritellä aikamme ykköskysymykset ja vastata niihin uskottavasti. Työ on Kuulan mukaan liian tärkeä jätettäväksi yksittäisille ajattelijoille.

”Kirkon parhaiden aivojen pitää kertoa älylliset syyt liittyä kristinuskoon”, kuuluu hänen vaatimuksensa Kirkko ja kaupunki -median kolumnissa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Pappi, teologian opettaja ja kirkolliskokousedustaja Helena Kauppila innostuu Kuulan ajatusleikistä, mutta hän on kuitenkin skeptinen tämän ehdotusta kohtaan.

Koronaepidemia ja sen mukanaan tuoma eristäytyminen ovat joka tapauksessa lisänneet kirkkoon ja kristinuskon sisältöön liittyvää pohdintaa. Esimerkiksi Suomen Pipliaseuran ylläpitämä raamattu.fi-palvelu ja Seurakuntalainen.fi tekivät maaliskuussa uudet kävijäennätykset.

Tarvitseeko kirkko siis kaikesta huolimatta viisaiden ryhmää uskoa puolustamaan? Tätä kysyy Radio Dein Viikon debatti huomisen keskiviikkoaamun lähetyksessään.

Radio Dei keskiviikkona 29.4. klo 9.05. Uusinta klo 13.05 ja lauantaina 2.5. klo 13.35. Kuunneltavissa FM-taajuuksien ohella suorana ja lähetyksen jälkeen podcastina Radio Dein sivuilla.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)