Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Tapani Koivuniemi vastasi HS:n juttuun

 

Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen toimitusjohtaja Tapani Koivuniemi on vastannut yhtiön nettisivuilla Helsingin Sanomille, joka julkaisi Koivuniemen uskonnollisesta yhteisöstä jutun Kuukausiliitteessä.

Koivuniemi soimaa lehteä jyrkin sanakääntein. Helsingin Sanomien mukaan hän johtaa uskonlahkoa, josta tulevat työntekijät tekevät yhtiössä puoli-ilmaista työtä.

Helsingin Sanomat kirjoitti Kuukausiliitteessä, että Teekkarikylässä Otaniemessa syntyi 1980-luvun lopussa raamattupiiri, josta on vähitellen muodostunut eristäytynyt uskonnollinen lahko. Lahkoa johtaa HS:n tietojen mukaan diplomi-insinööri Tapani Koivuniemi. ”Yhteisön säännöt ovat ankarat, lapset pidetään kotikoulussa, naisia alistetaan ja yhteyksiä muuhun yhteiskuntaan rajoitetaan,” lehti mainitsee.

Jutun kirjoittanut toimittaja soitti ennen jutun valmistumista Tapani Koivuniemelle ja antoi toimitusjohtajalle mahdollisuuden kommentoida eri lähteistä saamiaan väitteitä. Koivuniemi ei suostunut haastatteluun, eikä esimerkiksi Iltalehden toimittaja saanut viime viikonloppuna yhteyttä Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen työntekijöihin. Toimittajien mukaan Tapani Koivuniemi on kieltänyt ketään kommentoimasta yhteisönsä tekemisiä.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Nyt Koivuniemen verkkosivuilla on kuitenkin julkaistu toimitusjohtajan pitkä vastaus Helsingin Sanomien väitteisiin. Vastauksessaan Koivuniemi arvostelee voimakkain sanakääntein lehteä ja syyttää sitä mm. laittomasta toiminnasta.

Hän sanoo, että ”teksti on yleisesti ottaen törkyä sisältäen niin suuren määrän valheellisia tietoja, että niiden oikomista tuskin kukaan jaksaisi edes lukea”. Sen jälkeen hän vastaa kuitenkin monisanaisesti Helsingin Sanomien jutun tekstiin. Koivuniemi ilmoittaa muun muassa, ettei se ”pelkää Supoa”. Julkisuudessa on kerrottu, että Koivuniemi on kertonut yhteisölleen sen olevan Supon valvonnan alla.

Yhtiön johtaja ilmoittaa, ettei haastatteluja yrityksen toiminnasta tulla antamaan: ”Toivon toimittajien lopettavan puhelinhyökkäykset yritykseemme. On selvää, että tähänastisen esityksen jälkeen ´haastatteluja´ on turha pyydellä. Jatkamme tietysti kiusanteosta huolimatta normaalia työtämme.”

 

 

 
Artikkelibanneri perussanoma