Taneli Skyttä johtamaan Kylväjää uudelle vuosikymmenelle

 

Lähetysyhdistys Kylväjän hallitus päätti eilen lähetysjohtaja Pekka Mäkipään seuraajasta. Uuden lähetysjohtajan kahden vuoden määräaikainen pesti alkaa syyskuussa.

Viime syksynä käynnistynyt lähetysjohtajan valintaprosessi saatiin päätökseen hallituksen kokouksessa 7.3.2019.

– Prosessin kuluessa kävi ilmi tarve päivittää Kylväjän johtamisjärjestelmää laajemmin. Hallitus kutsui KM Taneli Skytän kahden vuoden määräaikaiseen lähetysjohtajan tehtävään 1.9.2019 alkaen valmistelemaan ja johtamaan Kylväjän siirtymistä uudelle vuosikymmenelle. Tavoitteena on uudistaa Kylväjän johtamisjärjestelmä ja vastuunjako sekä Kylväjän toiminnan strategia vuosiksi 2021–25, valottaa Kylväjän hallituksen puheenjohtaja Magnus Riska päätöksen taustoja.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Taneli Skytän tehtävä on valmistella Lähetysyhdistys Kylväjä jaetun johtajuuden kautta uudistuneena kohtaamaan tulevaisuuden haasteet. Kylväjän hallitus iloitsee siitä, että hän on valmis ottamaan kutsun vastaan.

– Hallitus on vakuuttunut siitä, että Tanelilla on Jumalan antamat lahjat ja kyvyt sekä yhteisön esirukoukset tukenaan tehtävän suorittamiseen, toteaa Riska.

KM Taneli Skyttä (s. 1974) on toiminut Kylväjän palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 2004. Hän oli perheineen Keski-Aasiassa vuosina 2004–10 ja on toiminut sen jälkeen muun muassa lähetysosaston esimiehenä. Tällä hetkellä Taneli Skyttä on perheineen pakolaistyössä Ateenassa kesään 2019 saakka valmistelemassa Kylväjän pakolaistyön strategiaa.

– On innostavaa lähteä yhdessä rakentamaan tulevaisuutta. Uskon, että Kylväjällä voi yhä olla merkittävä rooli siinä, mitä Jumala tekee tässä rikkinäisessä maailmassa. Oikea strategia ja sitä tukevat rakenteet varmasti löytyvät, kun niitä avoimin mielin yhdessä työyhteisönä etsimme. Tähän tarvitsemme rukousta, kommentoi Taneli Skyttä Ateenasta.

 
Kylvaja artikkelibanneri