Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tamperelainen Uusi Verso vetää kävijöitä

 

Tamperelaisessa nuorten aikuisten verkostossa kokoontuu yli 20 erilaista ryhmää, joihin osallistuvia yhdistää palo samaan harrastukseen tai asiaan. Kuva: Uusi Verso

Kristillinen nuorten aikuisten verkosto tuplasi viime vuonna sitoutuneiden kävijöidensä määrän.

Vuonna 2005 perustettu Uusi Verso elää vahvasti osana Tampereen evankelis-luterilaista seurakuntayhtymää. Se on pääosin nuorista aikuisista muodostuva verkosto, joka painottaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.

Uudessa Versossa on nyt noin 500 kävijää. Toiminta muodostuu pääasiassa messuista, talleista, soluista ja projekteista.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tallia luonnehditaan Uuden Verson nettisivuilla vapaaehtoisten kaveriporukaksi, jossa jaetaan elämää, pidetään hauskaa yhdessä sekä kasvetaan kohti Jumalaa.

Julkisissa tiloissa, kodeissa ja vaikkapa lenkkipoluilla kokoontuvia talleja on kaikkiaan 24. Niissä kävi vuonna 2016 yhteensä kolmisensataa kävijää, joista 200 sitoutuneesti.

Tallikävijöiden määrä kasvoi viime vuonna 50 prosentilla.

Uuden Verson syksyn tavoite oli nostaa tallit uudelleen keskiöön ja tässä onnistuimme yli odotusten, toteaa nuorten aikuisten pappi Olli Viljakainen.

Tallit vetävät puoleensa samanhenkisiä ihmisiä.

Yksi eksoottisimmista talleista lienee Experience. Siihen liittyneet tekevät yhdessä ulkomaille matkan, jota edeltää puolen vuoden prosessi. Sen aikana ryhmä kokoontuu joka toinen viikko valmistelemaan matkaa ja oppimaan samalla, mitä Jeesuksen seuraaminen käytännössä tarkoittaa.

Uusin talli on Evankeliumi arjessa, jossa kukin tukee, innostaa ja rohkaisee toista olemaan todistuksena siellä, missä elää ja liikkuu.

Omia talleja löytyy myös esimerkiksi urheilu-, muskari-, teatteri- ja eräväelle. Lisäksi kokoontuu ryhmiä, joita yhdistää kiinnostus lastensuojeluun ja ihmiskaupan vastaiseen toimintaan.

Jokainen saa kasvaa Jumalan tuntemisessa omaan tahtiinsa. Kun ihminen löytää paikan, johon Jumala on hänet tarkoittanut, vapautuu valtava määrä luovuutta ja innostusta. Uskon, että siinä piilee tallien vetovoima.

Uudella Versolla on kolme työntekijää. Heistä Olli Viljakainen ja nuorten aikuisten työntekijä Salla Kuisma saavat palkkansa kirkollisverovaroista.

Nuorten aikuisten papin, Ralf-Eerik Frimanin, palkka maksetaan vapaaehtoislahjoituksin.