Tampereen seurakunnat aikovat ostaa Aitolahden diabeteskeskuksen

 

Diabeteskeskus sijaitsee Tampereen Aitolahdessa järven rannalla. Keskuksessa järjestetään erilaisia kuntoutuskursseja ja muuta toimintaa.

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä on tehnyt hyväksytyn ostotarjouksen Suomen Diabetesliiton omistamasta Diabeteskeskuksesta Tampereen Aitolahdessa. Tarjouksen mukainen kauppahinta on 2,5 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on, että Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto tekee asiasta päätöksen 16.11.2017. Kaupan toteutuessa kiinteistön hallinta ja omistus siirtyy seurakunnille alustavan suunnitelman mukaan 1.3.2018.

— Tarjolla oleva kurssikeskus muodostaa Pättinniemen ja Luhtaanrannan leirikeskusten kanssa hienon kokonaisuuden seurakuntien leiri- ja kurssitoiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen, iloitsee seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

Leiritoiminnan kehittäminen on yksi syksyllä 2016 hyväksytyn seurakuntien kiinteistöstrategian ydinasioita, johon tarjottu kokonaisuus sopii erittäin hyvin. Mahdollinen hankinta vauhdittaa strategian toteuttamista.

Diabetesliiton toiminta ja kurssit jatkuvat normaalisti, mutta osittain toisissa tiloissa. Diabetesliiton toimisto siirtyy Tampereen keskustaan. Diabetesliiton kursseja voidaan suunnitelman mukaan järjestää 1.6.2018 asti Aitolahdessa ja mahdollisesti senkin jälkeen, silloin kun seurakunta ei tarvitse tiloja omaan käyttöönsä.

Diabetesliiton verkkosivujen mukaan diabeteskeskuksen tilojen myynnin taustalla on ensisijaisesti kuntoutuksen muuttunut toimintaympäristö. Diabetesliiton koulutusta ja kuntoutusta tehdään asteittain yhä enemmän eri alueilla lähempänä asiakkaita sekä verkossa.

— Olemme iloisia ostajasta, joka säilyttää kurssikeskuksen ja toteuttaa siellä sen alkuperäistä käyttötarkoitusta mukailevaa toimintaa. Diabetesliiton kannalta tämä ratkaisu on hyvä myös siksi, että meillä säilyy mahdollisuus käyttää toimintaamme varten suunniteltuja tiloja, toteaa Diabetesliiton toiminnanjohtaja Janne Juvakka.