Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Tämä kuulostaa vitsiltä: kristityt ja juutalaiset auttamassa muslimeja, mutta se on totta”

 

Kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö FAI tarjoaa lääketieteellistä apua Syyrian sisällissodan uhreille. KUVA: KUVAKKAAPPAUS FAI RELIEF -SIVUSTOLTA

Kristitty humanitaarinen järjestö auttaa sisällissodan uhreja Syyriassa, Israelin puolustusvoimien tuella.

Israel ja Iran iskivät yhteen Syyriassa. Uutisotsikkoa viime toukokuulta oli osattu pelätä. Iskuja oli edeltänyt Iranin kasvanut vaikutus sisällissodan repimässä Syy­riassa, muun muassa aseiden toimittaminen Hizbollahille.

Toukokuussa Iran ampui 20 ohjusta Syyriasta Israeliin. Israelin ilmavoimien vastaiskun arvioitiin olleen voimakkain sen jälkeen, kun maiden välinen niin kutsuttu Jom Kippur -sota päättyi vuonna 1973.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Tilanne Syyrian ja Israelin välillä on siis tulenarka. Samaan aikaan kulisseissa tapahtuu jotain käsittämätöntä: Israelin puolustusvoimat (IDF) tukee kristillistä hyväntekeväisyysjärjestöä Frontier Alliance International (FAI), joka tarjoaa lääketieteellistä apua Syyrian sisällissodan uhreille, Syyriassa.

Projekti on osa IDF:n laajempaa Hyvä naapuri -kampanjaa, jossa Israel tarjoaa Syyrian – perinteisen vihollisensa – sisällissodassa kärsineelle kansalle ruoka- ja polttoaineavustusta.

– Meille on suuri etuoikeus tehdä yhteistyötä Israelin puolustusvoimien kanssa. Olemme päässeet sisälle Syyriaan Israelin kautta, Dalton Thomas FAI-järjestöstä kertoo.

FAI toimii myös Irakissa ja on auttanut syyrialaisia Israelin rajalla pidempään. Viimeisten 18 kuukauden ajan järjestö on toiminut Syyrian rajojen sisäpuolella, mikä tuli mahdolliseksi IDF:n yhteistyön myötä.

FAI on ylläpitänyt kenttäsairaalaa maailman vaarallisimmaksi kutsutussa valtiossa, jonne vapaaehtoiset lääkärit ja sairaanhoitajat lähtevät työhön oman henkensä riskeeraten. Sairaalassa hoidetaan ennen kaikkea räjähdyksissä ja ampumisessa haavoittuneita.

Kirurgi Sally Parsons kertoo lähteneensä työhön, koska ”koki Jumalan kutsuvan siihen.”

– Jumala kutsuu meidät kaikkiin maihin ja kaikkien kansojen keskuuteen, hän toteaa televisiohaastattelussa CBN-kanavalla.

Syyriassa hän joutui tekemään sektion, josta hänellä ei ollut kokemusta.

– Latasimme YouTubesta ohjeet leikkauksesta ja rukoilimme. Rukoilin, ja onnistuimme pelastamaan yhden elämän tässä hirvittävässä sodassa, Parsons toteaa.

Vaikeat tapaukset, joita tilapäissairaalassa ei kyetä hoitamaan, lähetetään hoidettavaksi sairaaloihin Israelin puolelle. CBN:n mukaan tähän mennessä Israelissa on hoidettu 5000 syyrialaista.

IDF:n lääkintäupseerien päällikkö Major Sergey on ylpeä yhteistyöstä avustusjärjestön kanssa.

– He (syyrialaiset) elävät vaikeassa tilanteessa. Tämä on mahdollisuuteni auttaa heitä. FAI tuo todella korkeatasoisia lääkintäalan ammattilaisia Syyrian sisälle.

– En tiedä maailmassa muuta armeijaa, joka auttaisi vihollistaan sitoutuneesti. Se, mitä IDF on tehnyt viimeisten viiden kuuden vuoden aikana, on ihmeellistä, Dalton Thomas FAI:sta tiivistää.

 
Kylvaja artikkelibanneri