Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Talvi uhkaa Kurdistanin kristittyjä

 

Osa ISIS:in uhreista asuu Kurdistanissa edelleen teltoissa. Fida Internationalin kuva syksyltä.

Kurdistan on aluetta, jossa on kesällä hyvin kuuma ja talvella kylmä. Osa ISIS-järjestön väkivaltaa paenneista sadoistatuhansista pakolaisista asuu edelleen teltoissa. Myös suomalaisjärjestö Fida International auttaa ISIS:in uhreja paikallisen seurakunnan kautta.

ISIS-järjestön vainoa paenneet, Kurdistanissa asuvat kristityt irakilaiset pakolaiset ovat vaikeuksissa kun talvi alkaa hiljalleen viiletä alueella. Asiasta uutisoi Christian Post.

Kurdistanissa on paljon Irakista paenneita pakolaisia. Kaikkiaan 850 000 pakolaisesta 150 000 on kristittyjä. Lämpötila on alueella jo öisin hyvin kylmä. Pakolaisleireissä ei ole tällä hetkellä juurikaan resursseja rakentaa lämpimiä tiloja.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Suomalaisen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin työntekijät raportoivat Kurdistanista syyskuussa.

– Suuren evakkoväestön tarpeiden huomioiminen estää normaalien toimien, kuten koulujen toimimisen. Nyt evakkoja on sijoitettu kouluihin ja muihin julkisiin laitoksiin, Fidan työntekijä kertoi.

Alueen seurakunnat ovat majoittaneet satoja perheitä. Seurakunnat ovat antaneet myös ruoka-apua. Fidan kumppaniseurakunta on noin satahenkinen paikallinen kirkko.

Osa pakolaisista asuu talven tullessa edelleen teltoissa.

– Kyseessä on suuri humanitäärinen katastrofi. Heillä ei ole paikkaa mihin mennä, Juliana Taimoorazy katolisesta avustusjärjestöstä sanoo Christian Postin haastattelussa.

– Vain muutama viikko sitten he olivat keskiluokkaa: työskentelivät toimistoissa, opettajina kouluissa, partureina omissa yrityksissään. Nyt he asuvat telttakylissä todella huonoissa oloissa.

Lisätietoa Kurdistanin tilanteesta Fida Internationalin sivuilta.