Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Taivas koskettaa Medialähetyspäivillä

 

– 70 prosenttia intialaista asuu maaseudulla. Kaikissa kylissä ei ole sähköä, joten paristoilla toimiva radio on monille ainoa viihdyke. Radio on edullinen, sitä voi kantaa mukanaan ja kuunnella missä vain, myös salaa, kertoo TWR-Intian ohjelmajohtaja Anu Immanuel.
Hän on yksi Forssassa 8.–10. kesäkuuta vietettävien Medialähetyspäivien pääpuhujista. Medialähetyspäivät on Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien kesäjuhla, joka tänä vuonna järjestetään Forssan seurakunnan ja Tammelan rovastikunnan kanssa teemalla Taivaan kosketus.

Medialähetyspäivillä kuullaan, kuinka taivas koskettaa radion ja muiden sähköisten viestinten välityksellä Aasiassa ja erityisesti Intiassa. Anu Immanuelin lisäksi ulkomaisia vieraita ovat gujaratinkielisen Hanna-työn koordinaattori Evangelina Satyanand Intiasta sekä Aasian suurimman medialähetysjärjestön Far East Broadcasting Companyn (FEBC) apulaisjohtaja Luke Cheng Yhdysvalloista.

Medialähetyspäivien ohjelmassa on lähetysaiheisia tilaisuuksia, raamattuopetusta, musiikkia, rukousta ja lähetysnäyttelyitä. Varsinaisen pääohjelman ohessa järjestetään lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa. Tapahtumapaikkoina ovat Forssan kirkko ja lyseo.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Naistenohjelma on ystävä ja opettaja

Medialähetyspäivillä puhutaan muun muassa kansainvälisestä naisten Hanna-työstä, jonka yksi osa-alue ovat radio-ohjelmat. Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa radioidaan eri puolilla maailmaa lähes 60 kielellä ja Intiassa kahdeksalla kielellä.

– Monilta Intian naisilta puuttuu ihminen, jonka kanssa he voisivat jakaa asioita ja joka voisi opastaa. Naiset toivon lähteellä -ohjelma koskettaa ja hoitaa kokonaisvaltaisesti. Kun tavoitetaan nainen, tavoitetaan perhe ja ajan myötä myös yhteiskunta, Anu Immanuel sanoo.

TWR-Intian radioimille naistenohjelmille on tarvetta maassa, jossa sukupuolten välinen tasa-arvo on kaukainen haave ja sukupuolijakauma pahasti miesvoittoinen. Lähes puolet intialaistytöistä naitetaan alle 18-vuotiaana ilman kunnollista koulutusta. Lähes joka toinen nainen on lukutaidoton.

Naistenohjelma paikkaa puutteellisen koulutuksen jättämiä aukkoja tarjoamalla tietoa esimerkiksi terveydenhoidosta, lastenkasvatuksesta ja ihmissuhteista. Moni ahdingossa elävä intialainen on löytänyt radion välityksellä toivon, ja kokonaisia perheitä on tullut uskoon.

Ohjelma

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa