Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Uskonnonopetus tulee syksyllä kaikkiin Venäjän kouluihin

 

Pääministeri Vladimir Putin ilmoitti

Uskonto on palannut Venäjän kouluihin 90 vuoden tauon jälkeen. Vuodesta 2010 asti uskontoa on kokeiltu 20 prosentissa kouluista, ja se on todettu menestykseksi.

Helmikuussa 2012 pääministeri Vladimir Putin ilmoitti, että uskonnonopetus laajennetaan kaikkiin maan kouluihin. Vaihtoehtoiset oppiaineet uskonnossa ovat ortodoksinen kristinusko, islam, juutalaisuus ja buddhalaisuus.

Syyskuusta 2012 alkaen kaikki Venäjän koululaiset opiskelevat jotain neljästä ”perinteisestä” uskonnosta: ortodoksista kristinuskoa, islamia, juutalaisuutta tai buddhalaisuutta. Mikäli vanhemmat eivät halua lastensa opiskelevan näitä uskontoja, vaihtoehtoina ovat oppiaineet ”uskonnollisen kulttuurin perusteet” ja ”etiikan perusteet”. Uskonnolliset yhteisöt valitsevat opettajat neljän uskonnon opettamiseen.

Venäjän opetusministeriön tietojen mukaan suurin osa opiskelijoista on kiinnostunut sekulaarin etiikan opetuksesta (42%). Noin 30 prosenttia opiskelijoista haluaisi valita ortodoksiuskonnon, 18 prosenttia valitsisi maailmanuskonnot, 9 prosenttia islamin ja 1 prosentti haluaisi opiskella buddhalaisuutta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Elena Romanova Venäjän opetusministeriöstä on ilmaissut huolensa pätevistä opettajista ja oppikirjoista. Opetusministeri käynnisti helmikuussa uskonnonopettajien valmennuskurssit.

Asiasta uutisoivat muun muassa Christianity Today, Islam Today ja Vatican Radio.

Katso aiempi Seurakuntalaisen uutinen Venäjän uskonnonopetuksesta tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie