Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sydämen rukoilija rohkaisee uranvaihtoon ja Raamatun lukemiseen

 
Anniina Koikkalainen

Anniina Koikkalainen yliopiston kuvataiteen pedagogiikan kurssilla. Hän on toiminut myös vapaaehtoisena Radio Dein tapahtumissa.

Jumala kutsui Anniina Koikkalaisen insinöörien maailmasta kokoaikaisesti lasten pariin. Hän rukoilee myös Päivän rukous -ohjelmassa Radio Deissä.

Tällä hetkellä Anniina Koikkalainen opiskelee varhaiskasvatusta Helsingin yliopistossa. Hän on myös energiatekniikan diplomi-insinööri ja on toiminut sillä alalla useamman vuoden. Anniina kuitenkin koki, että Jumala kutsui häntä täysipäiväisesti lasten pariin.

– Koen omakseni lasten kanssa työskentelyn, ja toimin aiemmin myös oman seura[1]kuntani lapsityössä. Aluksi pelotti, pääsenkö opiskelemaan tätä alaa. Nyt olen kiitollinen ja tyytyväinen. Haluankin rohkaista kokeilemaan uranvaihtoa.

KRS Krito 10.-23.6.

Kristittynä Anniina sanoo elävänsä varhaisteini-ikää. Hän on perehtynyt Raamattuun, mutta ei koe olevansa mestari tai suuri asiantuntija.

– Yritän käytännössä elää todeksi kristillisyyttä. Se on vielä hapuilua, olen lapsenkengissä, ja vain ajoittain tuntuu aikuiselta.

Pyhäkoulunopettajan työtä Anniina pitää todella tärkeänä.

– Lapsissa on tulevaisuutemme. Jeesuskin nosti heidät syliinsä ja korosti lasten merkitystä.

Myös ohjaajilla ja opettajilla Anniina näkee olevan hengellistä merkitystä.

– Seurakunnissahan tarvitaan hengellisiä isiä ja uskon äitejä. Esikuvani on Ulla Koskinen omassa seurakunnassani. Hän on tehnyt perhe- ja lapsityötä koko aikuisikänsä.

Rukouksessa on voimaa

Anniinan mielestä Raamatunopetuksessa kaiken ytimessä on evankeliumi, Jeesuksen tekemä työ ristillä. Jumalan rakkaus on uudistanut hänen uskoaan.

 

”Jumalan seurassa töpseli pysyy seinässä ja yhteys Häneen läheisenä.”

– Rohkaisen lukemaan sekä Uutta että Vanhaa testamenttia, molemmista löytyy sama armollinen ja rakastava Jumala.

Rukous on Anniinalle sekä voimavara että läheisyyttä Luojan kanssa. Hän ajattelee, että pyynnöt muuttavat sekä rukoilijaa ja rukousta.

– Mieleeni muistuu vertaus pölynimurista: Jos töpseli ei ole seinässä, siivous on tyhjää heilumista. Kiireessä helposti unohtuu rukoileminen ja se, mistä voima tulee. Jumalan seurassa töpseli pysyy seinässä ja yhteys Häneen läheisenä.

Radio Deihin ja Päivän rukous -ohjelman toimittajaksi Anniina johdattui hyvän ystävänsä Adéle Salosen kutsumana. Päivän rukouksessa kuulijat voivat yhdessä hiljentyä rukoilemaan muutaman minuutin ajaksi arkisin puolen päivän aikaan sekä uudelleen illalla. Anniinan sydämellä ja rukouksissa ovat erityisesti perheet, lapset, opiskelijat ja opettajat. Hän haluaa siunata heitä kaikkia sekä pyytää, että kukaan ei jäisi yksin, ja että jokaisella lapsella olisi turvallisia aikuisia elämässään.

** Kuuntele Päivän rukous Radio Deistä arkisin klo 12.12 ja 21.38 (uusinta). Ohjelma on Kristityt Yhdessä ry:n tuotantoa.

Teksti: Päivi Koivuniemi, Anu Lehtipuun haastattelun pohjalta
Kuva: Anniina Koikkalaisen albumi

Anniina Koikkalaisen haastattelu on alun perin julkaistu radiotyön ystävien Aalloilla-lehdessä 1/2023.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)