Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sveitsiläiset edelleen suopeita itsemurhaturismille

 

KUVA: Wikimedia Common

Yritys puuttua Sveitsin niin sanottuun itsemurhaturismiin, on tuottanut laihoja tuloksia. Zurichin kaupungissa järjestetyssä kansanäänestyksessä valtaosa asukkaista oli sitä mieltä, että itsemurha turismiin ei pidä puuttua.

85 prosenttia 278 000 zurichilaisesta äänestäjästä antoivat äänensä avustettujen itsemurhien puolesta. 78 prosenttia halusi palvelun olevan jatkossakin avoin muiden maiden kansalaisille.

Zurichissa toimii kaksi organisaatiota, jotka tarjoavat avustettuja itsemurhia, Exit ja Dignitas. Kristillinen EVP (Evancelical People´s Party) puolue on pyrkinyt avustettuja itsemurhia koskevan lainsäädännön tiukentamiseen. Sveitsin suurimmat puolueet ovat kuitenkin vastustaneet aloitteita.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Sveitsissä on ollut laillista vuodesta 1941 avustaa itsemurhassa. Arviolta noin 200 ihmistä vuodessa tekee avustetun itsemurhan Zurichissa. Monet heistä tulevat Sveitsin ulkopuolelta. Dignitas klinikalta kerrotaan, että he ovat auttaneet noin 150 brittiläistä päättämään elämänsä.

Sveitsin hallitus käy uudelleen läpi avustettua itsemurhaa koskevan lainsäädännön ensi vuonna. Useat avustettua itsemurhaa vastustavat tahot ovat toiveikkaita lainsäädännön tiukentumisesta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie