Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Jalkapallomatsi ja urheiluteesit Kirkkopäivillä

 

Lahden kaupunginvaltuusto ja FC papit pelasivat jalkapallo-ottelun Kirkkopäivillä perjantaina. KUVA: Vuokko Vänskä

Kirkko julkaisi kymmenen teesiä liikunnasta ja urheilusta Lahden Kirkkopäivillä lauantaina. Olet ihminen, olet arvokas, kuuluu ensimmäinen liikuntateesi. Kirkon teesejä oli Lahdessa lukemassa muun muassa kestävyysjuoksija Wilson Kirwa ja huippuhiihtäjä, nuorten maailmanmestari Krista Lähteenmäki.

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtaja, Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen painotti julkistustilaisuudessa, että liikunta on jokaisen perusoikeus. Hän muistutti, että ihminen on ajatteleva, uskonnollinen mutta myös leikkivä olento.

– Erityisen tärkeänä pidän kokonaisvaltaista ihmiskäsitystä ja teesiä numero 10, jossa vaaditaan oikeutta liikuntaan kaikille lapsista hoitokotien vanhuksiin, Riekkinen sanoi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tätä kokonaisvaltaista ihmiskäsitystä toteuttivat käytännössä papit ja Lahden kaupunginvaltuusto, jotka pelasivat urheilukeskuksessa iloisen ystävyysottelun. Maalien määrästä ei ole tietoa. Lahtelaisisännät taisivat kuitenkin voittaa.

Liikunnan ja urheilun 10 teesiä laatineeseen Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukuntaan kuuluvat asiantuntijajäsenet Suomen Liikunta ja Urheilu SLU:sta, Suomen Kehitysvammaisten Liikunta ja Urheilu ry:stä, Suomen Olympiakomiteasta, Huippu-urheilun muutosryhmästä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Kuortaneen urheiluopistosta sekä kirkon eri vaikuttamistahoilta.

Tutustu teeseihin selityksineen.