Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suviseurat Porissa – kaupungin asukasluku lähes tuplaantuu

 

Viime vuonna Suviseuroja vietettiin Torniossa.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla Suviseurat pidetään tänä kesänä Porin keskustan tuntumassa 30.6.–3.7. Suviseuroja on mahdollista kuunnella myös radion välityksellä. Kesäseuraradio lähettää ohjelmaa 28.6-31.7.

Tämänvuotiset Suviseurat ovat siitä poikkeukselliset, että ne pidetään ison kaupungin keskustassa. Porin asukasluku miltei kaksinkertaistuu, sillä luotojen alueelle nousee kesä-heinäkuun vaihteessa yli 70 00 asukkaan suviseurakaupunki. Kaupungin läheisyys on huomioitu erityisesti turvallisuus- ja liikennesuunnittelussa. Järjestelyissä pitää ottaa huomioon myös saariolosuhteet ja seura-alueen halkova valtatie 8.

Suviseuroihin mennessä talkoilla pystytetään 35 erilaista rakennelmaa, joiden pinta-ala on yhteensä 15 000 m². Suviseurat onkin kuin omavarainen kaupunki, joss aon myymälöitä, ravintoloita ja jopa apteekki.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Vanhoillislestadiolaisten vuoden suurimpaan tapahtumaan odotetaan 70 000 seuravierasta yli 30 maasta. Suurin osa juhlavierasta on lapsia ja nuoria.

Kesäjuhlan teemana on tänä vuonna Minä olen ylösnousemus ja elämä (Joh. 11:25).

Kesäseuraradio pyörii 100 talkoolaisen voimin

SRK:n Kesäseuraradion lähetysaika kolminkertaistuu tänä kesänä viime vuoteen verrattuna. Ohjelmatuotantoa on lisätty. Kun juonnettu lähetys illalla loppuu, radiossa kuuluu Siionin lauluja ja virsiä siihen asti, kun juonnettu lähetys taas aamulla alkaa.

Kesäseuraradio aloittaa kuukauden mittaisen lähetyksensä jälleen Suviseuroista. Lähetys alkaa Porista keskiviikkona 28.6. klo 12 ja päättyy maanantai-iltana 31.7. Kesäseuraradio kuuluu lähes koko Suomessa.

Kesäseuraradio lähettää kaikki Suviseurojen saarnat ja laulutuokiot. Seurojen tauoilla radiossa kuullaan uutisia seuroista, seuravieraiden kuulumisia sekä ohjelmia, jotka käsittelevät elävän uskon perusteita ja sen vaikutusta ihmisen elämään.

– Ohjelmat kertovat uskon synnyttämästä rauhasta ja ilosta sekä Jumalan lapsen arvomaailmasta. Sanoma kutsuu ihmistä Jumalan armon ja hänen valtakuntansa yhteyteen, kuvailee SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi.

Yhtenä pääteemana ohjelmissa on tänä kesänä uskonpuhdistuksen juhlavuosi.

Suviseurojen jälkeen Kesäseuraradio lähettää kolmet suuret opistoseurat sekä mm. arkistosaarnoja, iltahartauksia ja ohjelmaa Ruotsista ja Pohjois-Amerikasta.

Radiota pyörittää noin 100 hengen joukko talkoovoimin.

– Kesäseuraradio on tärkeä ja odotettu, kuulijoille rakas kanava. Se välittää sanomaa ja seuratunnelmaa niille, jotka eivät pääse kesän suuriin seuroihin. Se on lähetystyön kanava, joka tarjoaa evankeliumia kaikille Jumalan rauhaa kaipaaville, Lohi kertoo.